Distribuie prietenilor:


Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) lansează apel de participare la primul Congres al Tinerilor Activi din mediul rural al Republicii Moldova.

Scopul evenimentului

Congresul are drept scop promovarea la nivel național a conceptului de activism civic incluziv în rândul tinerilor din mediul rural.

Congresul nu își propune să fie un eveniment la nivel de experți, ci mai curând o reuniune a tinerilor din diverse comunități unde tinerii activiști vor avea ocazia să-și prezinte propriile experiențe și provocări în procesul de implementare la nivel local a diferitor inițiative și idei de interes comun pentru tineri.

În mod special evenimentul va pune în discuție modelul de mobilizare civică a tinerilor IntegrACT – integrare prin acțiune.

Modelul IntegrACT a fost testat de Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) și o serie de parteneri locali în cca 25 de comunități din țară timp de 2 ani.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate scurte istorii de succes, dar și o serie de provocări cu care s-au confruntat tinerii atunci cînd au demarat anumite inițiative civice urmare a unei serii de traininguri din cadrul Academiei ProCivic.

Participanții la Congres vor avea ocazia să se familiarizeze cu acest model de împuternicire civică, să discute despre elementele de success/provocările modelului și vor oferi recomandări decidenților prezenți la eveniment (reprezentanții Guvernului și APL).

Simultan, evenimentul va reprezenta și o platformă pentru schimb de experiență între diverse grupuri de tineri din țară cărora, prin intermediul unui workshop, li se va oferi spațiu pentru a discuta despre anumite practici pozitive/provocări comune și a identifica posibilități de cooperare pe viitor.

La eveniment vor participa cca 120 persoane din 50 de comunități rurale ale Republicii Moldova.

Evenimentul va dura cca 4 ore, cu începere de la 09:00 și se va desfășura la data de 1 noiembrie2019 în mun. Chișinău (locația o vom comunica ulterior).

Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) își asumă cheltuielile de alimentare și transport (în baza tarifelor de călătorie stabilite de Gara Auto).

Datorită cererii ridicate de participare și resurselor limitate DOAR persoanele invitate vor putea participa.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook IRI sau alte canale media interesate.

Cine poate depune o solicitare de participare?

  • Tânăr(ă) pasionat(ă) de subiectul activismului civic cu vârsta cuprinsă între 16 - 35 ani;
  • Rezident al unei localități rurale din RM (mai mică de 10 000 locuitori);
  • Experiență în implementarea unui sau mai multor inițiative civice locale despre care ar vrea să discute cu alți tineri;
  • Scrisoare de intenție (max 1 pagină ) unde se va indica motivația cu care tânărul / tânăra își dorește să participe la Congres;
  • Scurt CV (curriculum vitae) despre participant + date de contact.

Tinerii interesați sunt invitați să expedieze Scrisoarea de intenție și CV-ul (în limba Româna sau Rusă) pe adresa de e-mail: turcan.iri@gmail.com până la 29 octombrie, 2019, ora 23:59.

Rezultatele selecției vor fi anunțațe prin e-mail până la data de 30 octombrie, 2019.

Din raționamente tehnice doar persoanele selectate vor fi contactate.

Mai multă informație despre Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) puteți afla aici site-ul oficial al organizației www.iri.md

Institutul pentru Inițiative Rurale este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi de interes public ce urmăreşte promovarea spiritului de inițiativă socio-economică în comunitățile rurale din Republica Moldova.

PREVIEW.iri.carnet.fata 1logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: