hackathon

Concursul de poezie „Eminescu – Steaua care n-a apus…”

Ajută-ne să distribuim acest articol:

„Eminescu – Steaua care n-a apus…” – acesta este  genericul unei noi surprize organizate de Tinerii Moldovei.

După cum știm cu toții, la data de 15 ianuarie, anul curent, se împlinesc 166 de ani de la nașterea „Luceafărului Literaturii Române”.

Cu această ocazie, dar și pentru a găsi și a promova tinerele talente în domeniul creațiilor literare, Tinerii Moldovei  organizează, în perioada 10. 01. 2016 – 15. 01.2016, un concurs de poezie destinat elevilor, studenților și tuturor celor care cunosc valoarea creației eminesciene și care pot și vor să-și redea gândurile și trăirile prin versuri.

Tot ce trebuie să faceți, e să scrieți o poezie de 2-5 strofe, într-un stil cât mai original, în care să menționați numele lui Eminescu și ce reprezintă personalitatea și creația sa pentru voi.

Poeziile vor fi expediate într-un fişier Word sau PDF la adresa de e-mail: tineriimoldovei@gmail.com, până la data de 15 ianuarie, menționându-se subiectul mesajului Concursul de poezie „Eminescu – Steaua care n-a apus…” , numele, prenumele dvs, localitatea și, dacă sunteți student sau elev, instituția unde vă faceți studiile.

Evident, Tinerii Moldovei „o să vă judece” și, ca de obicei, o să vă premieze:

 Locul I- un tricou personalizat cu propria poezie imprimată pe el;

Locul II- un tricou Eminescu (Vezi modelul aici)

 Locul III- un volum de versuri de Mihai Eminescu.

„Domnul cel de pasăre măiastră/Domnul cel de nemurirea noastră”, prin aceste versuri a fost lăudat Eminescu de Grigore Vieru și cântat de soții Aldea-Teodorovoci. Acum e rândul vostru să-l lăudați și să-l cântați pe Eminescu, iar noi să vă ascultăm.

Câștigătorii vor fi desemnați la data de 20 ianuarie, poeziile fiind analizate de un juriu specializat, ținându-se cont de corectitudinea limbajului, autenticitatea și originalitatea lucrărilor.

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.