Postul înseamnă și fapte bune

17264348 1445807325450223 1263059229160630468 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În Postul Mare, CCF/HHC Moldova lansează campania ROSTUL POSTULUI.
Acțiunea va dura până pe 28 aprilie, timp în care invităm oamenii să intri pe http://rostulpostului.md locul în care donezi contravaloarea felurilor de mâncare la care poftești pentru copii care se culcă flămânzi.

Ține Post cu rost

Prin această campanie, al treilea an consecutiv, se dorește de a da rost zilelor de post prin încurajarea oamenilor să țină post negru, virtual, o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru o cauză nobilă – sprijinul celor mai vulnerabili copii din țară. În Moldova unul din opt copii trăiește în sărăcie. Majoritatea acestora se află în mediul rural, iar decalajul rural-urban este în creștere, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban, date oferite de UNICEF Moldova în Analiza situației copiilor vulnerabili în perioada 2011-2016. Cu toate că statisticile ne arată o scădere impresionantă a pragului sărăciei absolute în țara noastră, ea rămâne totuși a fi una dintre cele mai sărace state din Europa, iar cei mai afectați sunt copiii. Consecințele acestui fenomen sunt devastatoare pentru ei: impactul puternic asupra siguranței fizice, sănătății și bunăstării psihosociale, malnutriția, decesul prematur, înrolarea slabă în instituțiile de învățământ, absenteismul școlar ș.a.
De asemenea, sărăcia poate priva copiii de îngrijirea părintească, fiind una dintre principalele cauze ale instituționalizării.

Cu ajutorul oamenilor, vom susține familiile social-vulnerabile din programele desfășurate de CCF/HHC Moldova, familii grav afectate de sărăcie și expuse riscului să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune. Anual, organizația lucrează cu aproximativ 800 de copii, dintre care 400 sunt cazuri noi și foarte complexe.

Donațiile din cadrul Campaniei se fac electronic, accesând cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare pe care le poftești. Aici pe http://rostulpostului.md ai o masă rezervată oricând și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care, de multe ori, se culcă flămânzi.
Noi, CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) ne dorim ca această campanie să devină o tradiție pentru toate posturile din an, dar mai cu seamă în cel mai lung și mai important dintre posturi, cel care precedă Sfintele Paști. „Rostul Postului” va fi intens promovată în Postul Mare (11 martie – 28 aprilie), dar platforma este deschisă pentru donații pe tot parcursul anului.

Banii pe care vom reuși să îi strângem în acest an vor ajunge la familiile aflate în sărăcie și a căror copii din acest motiv riscă să ajungă separați de familii.

Cum poți dona:

- Accesezi http://rostulpostului.md, cel mai mare restaurant virtual

- Selectez meniul pe care-l poftești, cu gândul la rostul zilei, donezi contravaloarea acestora

- Donația se face online cu cardul bancar.

În 2017, datorită Campaniei „Rostul Postului”, am reușit să deschidem o a doua creșă socială în mun. Bălți, un serviciu destinat copiilor 4 luni -3 ani, astfel, oferind posibilitate părinților să muncească și să depășească obstacolele apărute din cauza sărăciei și prevenind abandonul copiilor. Iar în februarie 2019, grație aceleiași campanii sociale derulate în anul precedent, am deschis primul Centru de Intervenție Timpurie din nordul țării. Acest serviciu socio-medical, aflat la Bălți, oferă servicii de identificare și evaluare, cât mai repede posibil, a copiilor (0-3 ani) din oraș și 11 raioane din regiune, a căror dezvoltare este compromisă de o anumită dizabilitate sau risc social.

Despre CCF/HHC Moldova: CCF/HHC Moldova este o organizație non-guvernamentală și non-profit, care de 15 ani schimbă în bine destinele copiilor abandonați, plasați în instituții depersonalizate, care lipsesc copiii de identitate și apartenență familială și comunitară. Din 2005, reprezentăm Fundația Hope and Homes for Children din Marea Britanie. Până în prezent, am sprijinit 4980 de copii să crească în familie și am închis 10 internate.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.