Distribuie prietenilor:


ANUNȚ DE ANGAJARE A UNUI EXPERT ÎN POLITICI ECONOMICE

Organizația solicitantă - IDIS VIITORUL

Adresa: Chișinău, Iacob Hâncu 10/1, 2004, Republica Moldova

4.11.2017

IDIS Viitorul caută un candidat calificat pentru poziția deschisă de Expert Economic Senior.

Candidații sunt obligați să demonstreze o bună cunoaștere a sectorului public, să poată analiza, compara și înțelege diverse component ale procesul bugetar-fiscal, să monitorizeze indicatori macroeconomici relevanți, să aplice individual și în echipă tehnici și metode moderne de evaluare a politicilor economice.

Cei interesați vor putea participa la proiecte de cercetare aplicată, dezbateri publice, cerându-li-se să poată lucra atât individual, cât și în cadrul unei echipe mai largi.

Candidații interesați de poziția anunțată de IDIS Viitorul trebuie să fi participat anterior la scrierea unor cercetări economice, deținând abilități de analiză statistică, scriere de rapoarte și monitorizare de politici economice. Candidaților selectați li se va cere să respecte termenele limită și livrarea în timp util a produselor planificate.

IDIS Viitorul va oferi un salariu competitiv față de alte organizații de cercetare. Sarcinile concrete pentru poziția deschisă vor fi stabilite ulterior.

Cerințe față de expertul/experta și criterii de selectare:

 

  • Studii universitare de licență în domeniul economiei, finanțe, dezvoltare sau alte domenii relevante. Studiile postuniversitare în domeniu sunt un avantaj.
  • Experienţă în analiză și monitorizare de date statistice (cel puţin 2 studii de analiză și/sau de monitorizare efectuate în mod independent sau în cadrul unei echipe);
  • Experienţă de cercetare anterioară în domenii relevante acestui anunț de cel puţin 1 an în cadrul unor organizații de cercetare, însemnând experienţă de lucru cu organizaţiile de stat;
  • Experiența în cadrul unor centre de cercetare sau/și mediu universitar competitiv sunt un avantaj.

Abilităţi:

 

  • abilităţi temeinice de analiză şi evaluare de politici economice;
  • autodisciplină și calități personale de auto-organizare și comunicare;
  • cunoaşterea limbilor străine este un mare avantaj – limbile română și engleză sunt obligatorii.
  • spirit practic și capacitatea de a lucra in echipă;
  • Integritate și discreție profesională.

 

Procedura de depunere a scrisorii de interes:

 

Persoanele interesate vor trimite CV-ul (format UE), însoțit de câteva exemple de analiză ori rapoarte la care candidatul a participat în ultimii 3 ani sau de un linkul electronic ce ar putea fi accesat până la 20 aprilie, 2017, pe adresa de email: oficiu@viitorul.org.  

Vor fi contactați toți candidații promițători, care corespund tehnic solicitărilor menționate.

IDIS reprezintă un think tank ne-afiliat politic specializat în promovarea schimbărilor democratice în sectorul public și mediul privat din RM. IDIS îmbină consultanța tehnică oferită autorităților publice (centrale și locale) cu educația publică și influențarea actorilor privați în scopul dezvoltării și modernizării țării. Web-site instituțional: www.viitorul.org.logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: