frule

Vezi toate articolele din rubrica Responsabilitate Socială Corporativă ℹ️

UE// Expo Forum 2021 la Bălți

În data de 23 mai 2021, a fost organizat în incinta Teatrului Național Vasile Alecsandri Bălți evenimentul regional, de final al inițiativei ”Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice de calitate”. Evenimentul a fost organizat de echipa Centrului de Instruire și Dezvoltare Personală ”Anima”. La activitate  au participat peste 200 personae - tineri, elevi, părinți, profesori, experți, reprezentanți ONG,mass media și APL.

Evenimentul a promovat educația eco și conștientizarea abordării unei atitudini eco față de mediu prin Managementul energetic al instituțiilor publice din oraș.

Șapte echipe de tineri au prezentat machetele arhitecturale a 7 instituții publice din oraș cu elemente și sugestii eco al acestora. Sugestiile de la expoziția de lucrări realizate din material reutilizabil și al machetelor au fost incluse în Rezoluția finală a Forumului.

Evenimentul a avut două părți componente: partea de Expo și partea de Forum.

La parte de Forum, au fost organizate 6 ateliere tematice, în care au avut loc jocuri de societate, handmade, ore cu experții, quiz-uri tematice, vizionare de materiale educaționale și dezbateri. Toate sugestiile din ateliere au fost prezentate pe scena teatrului la votarea Rezoluției.

La partea de Expo au fost prezentate 7 machete a instituțiilor publice din municipiu, cu elemente de management energetic. La intrare la eveniment, participanții au fost familiarizați cu zeci de lucrări a copiilor din 3 sate din nodr: Crișcăuți/Bălășești și Bocani care au reprezentat lucruri realizate din materiale reutilizabile. Astfel, am învățat că regula celor 3deR, face diferența în modalitatea de gândire a unei comunități eco.

Partea de Forum, a luat sfârșit cu un mic concert și procesul de decernare a partenerilor și tinerilor implicați pe parcursul anului în implementarea proiectului. Invitați speciali la eveniment la partea de concert au fost Clubul de dans ”Fenix”, Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți cu teatru de modă eco și 3 defilări al acesteia, trupa de muzicanți ”Bread Cramp” și Elena Stoiniuc care ne-a încântat cu piese la chitară. La fel, s-a alăturat la aveniment portalul de știri online Nord News, care a luat interviu de la participanți.

Evenimentul a implicat reprezentanți din instituțiile de învățământ din oraș, centrele de tineret și colegii din domeniul societăți civile.

Deschiderea evenimentului a fost cu cuvânt de salut din partea reprezentantei GIZ_dna Renata Grădinaru.

”Doar prin educație și implicare vom reuși să modelăm o comunitate eco, în care ne vom simți protejați și fericiți să trăim. Astfel de proiecte asigură implicarea tuturor generațiilor și modelarea atitudinii eco față de mediul în care trăim. Susținem și ne implicăm activ la organizarea și desfășurarea inițiativelor de educație eco, a menționat coordonatoarea de proiect dna Mihalcean Nonna.”

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” beneficiară a Programului de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului în regiunea de dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”.#EU4Moldova, #ÎmpreunăMaiPuternici, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova,#UEpentruSocietateaCivilă#MLPS, #DezvoltareRegionala, GIZ Moldova, European Union in the Republic of Moldova public of Moldova Pro Cooperare Regională CASMEDcivic 2



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola