Tinerii din Cantemir au discutat cu Președintele raionului despre oportunitatea de a avea un Centru de tineret



La 29 martie curent, tinerii/-ele din raionul Cantemir au avut o întâlnire cu președintele raionului Cantemir, dnul Anatoli Ichim, pentru a discuta despre posibilitatea de a exista un Centru pentru tineri în raionul Cantemir. Președintele raionului a fost binevoitor, a încurajat tinerii și a declarat că la moment nu pot fi alocate resurse financiare din bugetul raionului pentru anul 2021 în scopul creării unui centru, dar a sugerat tinerilor să pregătească proiectul centrului pentru anul viitor, care va fi înaintat la ședința Consiliului raional pentru aprobare.

166332698 3946975598719095 1276413411651167288 n

“Când tinerii se implică, comunitatea se dezvoltă”, este de părere Gîrneț Emil, participant la întâlnire și unul din tinerii care-și doresc un centru pentru tineri în Cantemir. El a menționat că întâlnirea a fost productivă și s-a discutat despre necesitatea existenței unui centru și utilitățile lui, pentru a oferi oportunități de implicare și participare tuturor tinerilor.

Participarea publică a tinerilor la această discuție face parte dintr-o serie de activități prin care aceștia militează pentru dezvoltarea unui spațiu sigur pentru tineri de a-și petrece timpul liber și de a beneficia de diferite servicii de dezvoltare: educație, participare, voluntariat, implicarea în procesul decizional, abilitarea economică, ghidarea şi orientarea în carieră, recreere, cursuri utile tinerilor.

Informăm că începând cu luna ianuarie 2021, tinerii/-ele vor desfășura o amplă campanie cu diverse activități pentru a sensibiliza cetățenii (în special tinerii) și reprezentanții Administrației Publice Locale (APL) cu privire la importanța creării unui centru de tineret raional pentru dezvoltarea capacităților și aptitudinilor tinerilor, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul guvernării locale și consolidarea instituțională a sectorului de tineret în raionul Cantemir, având suportul Centrului pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC). În acest scop, ei/ele sunt capacitați să utilizeze diverse instrumente, care pot contribui la rezolvarea unei probleme comunitare, ca flash-mob-uri, discuții cu factorii de decizie, imagini online cu mesaje de sensibilizare, scrisori de informare, etc.

166843961 190373662851067 7611383272356445342 n

Această activitate a fost organizat de CDEC în cadrul proiectului “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir”. Acesta e parte a Proiectului “Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ERIM.

#CSOCD #MoldovaCSO #StrengtheningCommunities #EU