Devino susținător al portalului
Become a Patron!

După o lună de la lansarea paginii unde puteți contribui pentru continuarea proiectului CIVIC.MD s-au gasit 13 persoane gata să ne susțină. În această lună ne-au vizitat 26 092 persoane.

Așteptările erau mai mari…

 

Le mulțumim susținătorilor:

Ada Dulman, Constantin Curca, Marina Grosu, AO Principii Sanatoase, Vasile Vasiliev, Liliana Samcov, Elena Spinu, Anastasia Vrancean, Olga Melnic, Maria Barbalat, Georgiana Finaru, Irina Cojocaru, Aliona Turcan

 

Ne poți susține și tu aici:

https://www.patreon.com/portalcivic

Diplomă de Gratitudine pentru echipa IDIS „Viitorul” în contextul Zilei Internaționale AnticorupțieEchipa Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” s-a ales astăzi, 9 decembrie, cu Diplomă de Gratitudine, acordată de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în contextul Zilei Internaționale Anticorupție. Diploma a fost conferită „în semn de înaltă apreciere pentru monitorizarea și evaluarea activității ANI de prevenire a corupției prin realizarea controalelor averii și intereselor personale, privind respectarea regimurilor juridice ale conflictelor de interese, incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor”.

Viorel Sochircă, șeful Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor din cadrul ANI, cel care a adus diploma la IDIS „Viitorul”, a spus că instituția pe care o reprezintă urmărește prevenirea corupției prin promovarea principiilor etice și asigurarea integrității în exercitarea funcției publice sau a funcției de demnitate publică. De asemenea, a adus apreciere expertizei realizată de către IDIS Viitorul în acest sens, care facilitează muncă colegilor săi. El a mai menționat că nu doar o dată a fost la IDIS „Viitorul” pentru a participa la discuțiile organizate pe teme de corupție.

La rândul său, directorul IDIS „Viitorul”, Liubomir Chiriac a declarat că „fenomenul corupției, cu regret, încă nu a fost curmat în Republica Moldova”. „Corupția creează incertitudine în societatea moldovenească, frânează dezvoltarea economiei și duce la costuri suplimentare, iar economia nu își poate valorifica întregul potențial. O țară, cu un nivel avansat al corupției, în ochii lumii civilizate, devine mai puțin atrăgătoare pentru investiții și desfășurarea afacerilor. Corupția descurajează contribuabilii în ceea ce privește plata impozitelor. Toate aceste efecte se propagă asupra finanțelor din sectorul public, reducând veniturile fiscale și limitând și mai mult capacitatea de investiție a sectorului public. Corupția este un obstacol în calea dezvoltării unei țări. Marele Mihai Eminescu susținea că ”Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei şi a nulităţii recompensate”. În contextul respectiv, IDIS „Viitorul” a contribuit și contribuie, prin intermediul numeroaselor activități de prevenire a corupției, la eradicarea acestui fenomen periculos pentru țara noastră și la dispariția tristei ”priveliști a corupției”, a declarat Liubomir Chiriac. 

În cadrul evenimentului din acest an, ANI a acordat 12 diplome de gratitudine pe trei categorii de activitate. IDIS „Viitorul” a primit diploma la categoria „Critică constructivă”, alături de alte trei ONG-uri, pentru cele mai obiective monitorizări realizate an de an.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.
Become a Patron!

Susținătorii Portalului:

Ada Dulman | Constantin Curca | Marina Grosu | AO Principii Sanatoase | Vasile Vasiliev | Liliana Samcov | Elena Spinu | Anastasia Vrancean | Olga Melnic | Maria Barbalat | Georgiana Finaru | Irina Cojocaru | Aliona Turcan