Au fost demarate inițiativele comunitare în cadrul proiectului “Promovarea valorilor europene în regiunea de sud a Moldovei”



De Ziua internațională a copilului, CDEC a dat startul organizării inițiativelor comunitare prin desfășurarea unui maraton de ciclism ,,Pledăm pentru libertate”, organizat în or. Cantemir.

Inițiativa comunitară a avut formatul unui tur de ciclism, cu genericul “Pledăm pentru libertate și a avut ca scop promovarea valorilor europene în rândul generației tinere. Evenimentul a inclus un tur de ciclism prin oraș, însoțit de diverse activități recreative, care au subliniat importanța respectării drepturilor omului, diversității culturale și democrației. Participanții au avut ocazia să se implice și în alte activități sportive, organizate de Primăria orașului Cantemir, menite să le dezvolte înțelegerea și aprecierea pentru valorile europene.

Olteanu Cezar, tânăr reprezentant al grupului de inițiativă: ”La maratonul de ciclism, copiii, însoțiți de părinți, dar și tinerii, s-au arătat interesați de promovarea valorilor europene. Participanții au pedalat bicicletele, fiind monitorizați de echipajele de poliție. Traseul parcurs a fost pe străzile principale ale orașului. La sosire, am asigurat fiecare participant cu câte o sticlă de apă”.

Participarea în cadrul maratonului de ciclism a promovat și reflectat o serie de valori europene fundamentale, ca sănătatea și bunăstarea, solidaritatea și unitatea, respectul pentru mediu, diversitatea și incluziunea, spiritul competitiv și fair-play-ul.

Miron Vlad, participant: “A fost un eveniment foarte interesant, la care am reușit să ne punem în aplicare atât forța fizică și să ducem un mod de viață activ, să aflăm despre Valori Europene importante, precum libertatea, drepturile omului și demnitatea umană. Am purtat cu mândrie flagul Europei în spate și mă bucur că am luat parte la acest eveniment minunat!”

Participanții la maraton de ciclism au avut de parcurs un traseu acceptabil ca lungime, într-o competiție sportivă parte a unui eveniment recreativ de promovarea a valorilor europene.

Partenerii locali ai inițiativei comunitare au fost Primăria or. Cantemir și Inspectoratul de Poliție Cantemir.

În următoarele două luni, urmează să organizăm 12 inițiative comunitare organizate de grupurile de tineri create în raioanele Basarabeasca, Cantemir, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Leova și Taraclia.

Activitățile comunitare sunt desfășurate în cadrul proiectului “Promovarea valorilor europene în regiunea de sud a Moldovei”, realizat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC). Implementarea acestui proiect va fi posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

we