15 antreprenoare locale au câștigat câte un voucher de până la 60 000 lei în cadrul programului lansat de UN Women și Yep!MoldovaKafe 98 of 102

Programul de susținere a femeilor în afaceri, „Ellevator. Level up Women Accelerator”, lansat pe 16 septembrie de UN Women și Yep!Moldova, a ajuns la etapa finală. În urma celor 4 luni de instruire și mentorat, 15 antreprenoare din Moldova, desemnate câștigătoare, vor primi câte un voucher în valoare de până la 60 000 lei pentru a-și moderniza afacerea, procura echipament nou și a trece la un alt nivel de dezvoltare, inclusiv prin extinderea pe piețele externe. Programul a fost deschis pentru participare femeilor din Republica Moldova și Ucraina care dețin o afacere.


Din septembrie și până în decembrie 2023, la program au participat 40 de antreprenoare  care au avut drept obiectiv îmbunătățirea produselor și serviciilor, implementarea inovațiilor, îmbunătățirea proceselor de lucru în cadrul afacerii pe care o administrează, accesarea de noi piețe și extinderea numărului de clienți. Totodată, proiectul s-a concentrat pe dezvoltarea abilităților digitale și pe utilizarea noilor tehnologii pentru a crește competitivitatea afacerilor.

Programul a inclus bootcampuri, sesiuni de mentorat cu cei mai buni experți și cele mai bune experte din țară în domenii precum finanțe, gestiunea de proiecte, antreprenoriat creativ, marketing digital și branding, dar și o etapă importantă de evaluare a necesităților de dezvoltare a afacerii.

În rezultatul evaluării necesităților în afaceri și a sesiunilor de mentorat , din cele 40 de echipe înregistrate, 15 afaceri au ajuns până la etapa finală, parcurgând cu succes toate etapele programului și demonstrând rezultate scalabile cu potențial de extindere. Aceste echipe vor beneficia de vouchere pentru procurare de echipamente și/sau servicii de dezvoltare în valoare de până la 60 000 lei fiecare.

Dintre echipele câștigătoare, se remarcă companii dintr-o varietate de sectoare, de la industria alimentară, producerea mobilei din plastic reciclat, industria textilă, cosmetice și până la jocuri de societate și producție video.

Felicitări echipelor câștigătoare: Biolactis, Top Candles, Recycline, Aufpet, mūna, Brasoveanka, Sedefkrem, CornLine, CRISTALIN, Guga Gaga, Inima Pura, Maryco, Laen Studio, Mămica Alăptează, Generation Gap.

Proiectul și-a propus să acopere toate regiunile Republicii Moldova pentru a crea șanse egale în rândul femeilor din toată țara de a avea acces la educație și finanțare. Programul a fost implementat de Generația Nika și Yep!Moldova, cu susținerea UN Women, și finanțat de Suedia.