Concurs on-line pentru tineri ,,Unveiling Destinations” – Îți poți face localitatea cunoscută



Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, în colaborare cu Platforma Națională a Femeilor din Moldova și Asociația Regională a Laboratoarelor Creative, Artă și Meșteșugărit organizează concursul on-line pentru tineri ,,Unveiling Destinations”. 

Acest concurs are scopul de a identifica destinațiile turistice inedite și insuficient cunoscute din localitățile riverane, situate pe malurile stâng și drept ale Râului Nistru. Locurile unice identificate vor putea fi incluse în aplicația mobilă interactivă #crossnistru, care va oferi turiștilor acces la rute și misiuni de gaming (de tip „quest” și „vânătoare de comori”), îmbinând cele mai frumoase locații turistice de pe ambele maluri. 

Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular on-line cu: 

  • Denumirea destinației; 
  • Locația (raion, oraș / comună / sat); 
  • Coordonatele geografice de localizare a destinației; 
  • Descrierea locației ce poate conține: scurtă prezentare a destinației, legenda, curiozități, personaje/personalități relevante, 
  • Materiale audio, foto, video etc.

În cadrul concursului pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-35 de ani.

Destinația turistică inedită și descoperită trebuie să fie din următoarele zone: Ocnița, Soroca, Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Dubăsari, Criuleni, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan-Vodă (Dreapta Nistrului) și Camenca, Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopol, Bender și Slobozia (Stânga Nistrului).

Termen limită de expediere a lucrărilor este 2 august 2022, ora 23:59.Pentru susţinerea şi stimularea creativităţii tinerilor se vor acorda diplome de menţiune și premii pentru cele mai bune lucrări. Totodată, autorii celor mai bune dosare vor fi recunoscuți și citați în aplicația mobilă #crossnistru, aflată în proces de dezvoltare, ca și „Columbus of the new destination”. 

Premiile concursului sunt: 

Locul I - 1500 lei, Locul II - 1000 lei, Locul III - 500 lei.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați Regulamentul: https://bit.ly/3yZWagM

Acest concurs este organizat în cadrul proiectului „CROSSNISTRU – Valorificarea resurselor antreprenoriale pentru descoperirea potențialului turistic”, implementat de PNFM și Laboratoarele Creative sub egida Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și coordonat de UNDP Moldova (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova). Opiniile exprimate aici nu prezintă în niciun caz punctul de vedere oficial al Uniunii Europene sau al Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.Снимок экрана 2022 07 18 в 18.34.08