Start pentru coordonatorii de voluntari



pam pam 1În data de 4 septembrie 2021 am dat start proiectului „Abilitarea profesională a coordonatorilor de voluntari din Chișinău”. Implementatori ai activităților sunt Asociația pentru Inovare, Educație și Dezvoltarea Tinerilor în parteneriat cu Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, fiind finanțați din cadrul „Programului municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din mun. Chișinău”, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

La instruire au participat 20 de coordonatori de voluntari și lideri de tineret din mun. Chișinău, care au fost discutat așa subiecte ca: istoricul voluntariatului, profilul unui voluntar și rolul coordonatorului de voluntari în activitatea instituțiilor gazdă al activității de voluntariat.

Iar în cadrul atelierului practic, participanții au avut sarcina de a intervieva 20 de persoane, cu privire la subiectului voluntariatului: cine sunt actanții procesului, ce noțiuni de voluntariat cunosc și dacă s-au implicat cel puțin odată în asemenea acțiuni. Ca rezultat au fost intervievate 57 de persoane, dintre care doar 27 au putut răspunde pe scurt la întrebările adresate, fapt care ne demonstrează că avem teren de lucru.

De asemenea participanții au avut posibilitatea să participe la un schimb de experiență cu 3 invitate, coordonatoare de voluntari: Jaclin Bodorin, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, Marta Vasluian, Centrul Municipal de Tineret Chișinău, Mihaela Racovița, Fundația de Binefacere Caritas Moldova. În cadrul acestui atelier invitatele au vorbit despre motivația personală de a lucra, istoria cum au ales poziția de coordonator de voluntari, care sunt cele mai interesante proiecte implementat și cum le reușește să mențină echipa de voluntari.

În continuare urmează 3 module de instruire cu subiectele:

  • Tehnici de motivare și gestionare a echipei de voluntari – 2-3 octombrie 2021;
  • Introducere în aspecte legislative – dosarul voluntarului – 9-10 octombrie 2021;
  • Planificarea și proiectarea activității de voluntariat – programul anual de voluntariat – 6-7 noiembrie 2021.

Dacă sunteți curioși să urmăriți și alte succese ale beneficiarilor noștri, fiți cu ochii pe noi.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa către Andrei DIDENCO, coordonator de proiect, didencoandrei@yahoo.com, 069137222.

Proiectul este finanțat din cadrul „Programului municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din mun. Chișinău”, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.