(VIDEO) Concluziile experților GEJ după votarea legilor din ședința nocturnă a Parlamentului

Colegii din cadrul Grupului de Experți în domeniul Justiției (#GEJ) au pregătit un material video privind legile adoptate recent de Parlament cu încălcarea prevederilor Constituționale, ale cadrului normativ privind modul de elaborare, examinare și adoptare a legilor, dar și cele ce încalcă angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

Vedeți video aici.

Concluzia membrilor #GEJ este că Parlamentul a desconsiderat importante prevederi ale cadrului normativ național dar și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova și consideră absolut necesar un control riguros al constituționalității legilor adoptate, dar și o revenire la procedurile și rigorile stabilite în cadrul normativ național.

Mai multe detalii cu privire la activitatea Grupului de Experți în domeniul Justiției pot fi consultate aici.

Acest material video a fost elaborat în cadrul proiectului „Grupul de Experți în domeniul Justiției”, implementat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene și susținut financiar de Departamentul Justiție și Drepturile Omului al Fundației Soros Moldova. Conținutul acestui material video este opinia Grupului de Experți în domeniul Justiției și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros Moldova.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.