25 ani de activitate Junior Achievment în MoldovaJunior Achievment marchează 25 de ani de activitate în Moldova.

Asociația Obștească Junior Achievement Moldova a fost înființată în anul 1995, cu scopul de a oferi tinerilor motivația şi pregătirea necesară pentru a reuși într-o economie globală. Astfel, an de an, tot mai multe generații de elevi și studenți au avut posibilitatea să aceeseze programe extracurriculare de educație economică și antreprenorială în instuțiile de învățământ. De la înființare, JA Moldova a oferit oportunități de dezvoltare antreprenorială unui număr de peste 300 000 de elevi din școli, gimnazii, colegii și licee. 

Ion Sturza, președintele de onoare al JA Moldova: Când am fondat acest program educațional era greu să-ți închipui ca va aduce un asemenea impact - sute de mii de elevi absolvenți, mii de profesori instruiți, sute de mii de manuale și materiale auxiliare puse la dispoziția tinerilor. A crescut o generație întreagă de antreprenori. Cred că este cea mai bună investiție socială care am făcut-o. 

Laurenția Filipschi, Director Executiv: „Până la acest moment, JA Moldova a reușit să creeze o adevărată paltformă care oferă posibilitate tinerilor de a face schimb de experiență, de a împărtăși bunele practici, de a dezvolta idei, instrumente de motivare și susținere reciprocă. Rolul JA Moldova devine tot mai important pentru economia de azi și avem speranța că vom reuși, împreună cu partenerii și sponsorii, să inspirăm tinerii să investească cunoștințe pentru atingerea succesului financiar și profesional.”

Programele de educaţie economică, oferite de Junior Achievement, au la bază implementarea activităților de tip ”learning by doing”. Acestea presupun interacțiunea dintre elevii din clase și voluntarii consultanți din comunitatea de afaceri. În rezultat, tinerii dobândesc competențe esențiale pentru viață, experiențe inedite, oportunități de a participa la competiții internaționale, dar și apartenența la rețea globală educațională și profesională.

„Experiența mea, în cadrul JA Moldova, a jucat un rol important în cultivarea sentimentului de încredere, ambiție și țintirea spre excelență. Totodată, am învățat timpuriu ce sunt riscurile și cum le evităm, cum să comunicăm cu echipa și cu partenerii de afaceri și, nu în ultimul rând, cu clienții tăi. Îndemnăm tinerii să profite de aceste oportunități care aduc plus valoare la dezvoltarea profesională.” menționează Tatiana Cucta, Import/Export Specialist Lufthansa Cargo, SUA.

La ora actuală, oferta educațională a organizației conține 17 programe destinate tuturor nivelurile de vârstă, începând cu clasa I-a și până la XII-a.

Junior Achievement este cea mai mare organizație din lume dedicată educării elevilor și tinerilor cu privire la angajarea în cîmpul muncii, spiritul antreprenorial și competența financiară prin programe experimentale.