Invitație: Forumul de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”



Stimați reprezentați ai mass-media,

Primăria mun. Edineț în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și ONG-ul „People in Need Moldova” vă invită joi, 19 septembrie 2019, la inaugurarea Forumului de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”.

Forumul va dura două zile - pe 19 septembrie la Edineț, iar pe 20 septembrie la Bălți - și este conceput ca o platformă pentru potențialii investitori, antreprenori de succes și START-up-uri care să discute despre noile tendințe ale pieței, strategiile de business și de atragere a investițiilor, crearea parteneriatelor de afaceri, sporirea competitivității, tehnologiile SMART și IT pentru eficientizarea businessului, PPP-uri și implicarea antreprenorilor locali în dezvoltarea economică din comunități. 

În prima zi, la evenimentul de deschidere, și-au anunțat prezența dna Georgeta Mincu, ministra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; Ambasadorii Republicii Cehe, Poloniei și Letoniei, președintele Camerei de Comerț și Industrie al precum și reprezentanții Delegației UE în țara noastră. Pentru a-și face o impresie mai amplă despre profilul investițional al regiunii, participanții vor putea să viziteze spațiile de producție ale rezidenților din Parcul industrial Edineț.  

În cea de-a doua zi a evenimentului, la Bălți, Forumul se va focusa pe activități de relaționare, între care sesiuni bilaterale, un târg al start-up-urilor locale și un târg de cariere. Un subiect important ce va fi pus în discuție aici este integrarea IMM-urilor locale in lanțurile valorice internaționale, precum și dezvoltarea sectorului BPO în Regiunea Nord, ca oportunități pentru investitori și comunitatea locală.

Ca locație, evenimentele se vor ține:

Mun. Edineț: Restaurantul „Bastilia”, traseul Brest-Chișinău-Odessa, km 654

Mun. Bălți: Restaurantul „Oscar”, str. Mihail Sadoveanu, 1

Mai multe informații și agenda forumului găsiți pe http://edinet.business/news/46.

Forumul este organizat în cadrul proiectelor „Edineț-Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, Inițiativa Primarii pentru Creștere Economică (M4EG) și „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Republica Cehă. De asemenea, evenimentul este susținut financiar și de ADR Nord, precum și de GIZ prin intermediul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”.