Dezbateri publice electorale



Highslide JS

Campania de educatie electorala "Voteaza constient - Voteaza liber" lansata de Asociatia Promo-LEX, a demarat la 17 iulie a.c. in or. Basarabeasca prin organizarea primei dezbateri publice electorale.

Datorita dezbaterilor organizate in cadrul acestei campanii, alegatorii prezenti la activitate au avut posibilitatea sa comunice direct cu concurentii electorali, sa afle din prima sursa raspunsurile la intrebari si sa se informeze pentru a vota constient in ziua alegerilor.

Pina astazi au avut loc 6 din cele 11 dezbateri preconizate.

Cu regret, in cadrul activitatilor noastre de organizare am constatat ca marea majoritate a concurentilor electorali nu sunt organizati, receptivi si operativi. Acest lucru a fost demonstrat si prin faptul ca unii concurenti electorali au promis ca vor participa in cadrul dezbaterilor, dar intr-un final nu si-au onorat promisiunile si nu au aparut in fata alegatorilor.

Prezenta partidelor in cadrul dezbaterilor publice este urmatoarea:

17 iulie, orasul Basarabeasca: AMN, PL, PLDM, PD si PNL.

18 iulie, satul Navirnet ( r-nul Falesti ): PCRM, AMN, PL, PLDM, PD, PSD.

18 iulie, orasul Anenii Noi: PCRM, PPCD, PL, AMN, PLDM.

19 iulie, orasul Drochia: AMN, PL, PLDM.

19 iulie, orasul Ialoveni: PPCD, AMN, PL, PLDM, PD, MAE, PEAVM.

19 iulie, satul Cuhnesti (r-nul Glodeni): PL, PLDM, PD, PDS.

În acest sens, facem apel catre toate partidele politice inscrise in cursa electorala sa participe la dezbateri, delegand la evenimentele respective reprezentanti ai partidelor concurentilor electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009.

Totodata, pentru a asigura transparenta si caracterul impartial al dezbaterilor, invitam reprezentantii mass-media sa participe in cadrul acestor dezbaterilor cu scopul de a reflecta cursul campanie.

Va reamintim ca in aceasta saptamina vor avea loc dezbateri in urmatoarele localitati: 22 iulie - s. Pirjota (r-nul Riscani), 23 iulie - or. Straseni, 25 iulie - s. Cocieri (r-nul Dubasari) si or. Cimislia.

La dezbateri sunt invitati toti doritorii.

Ne asumam dreptul si in continuare sa informam opinia publica despre atitudinea concurentilor electorali fata de alegatori.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati: Coordonatorul Proiectului „Voteaza constient! Voteaza liber!", Asociatia Promo-LEX, Natalia Gligor, tel. 44.96.26, e-mail: info@promolex.md.

 

Promo-Lex