Studentii Scolii de Studii Avansate in Jurnalism lucreaza alaturi de jurnalisti cu experientaNoua institutii media beneficiaza de asistenta studentilor Scolii de Studii Avansate in Jurnalism (SSAJ) care isi desfasoara practica jurnalistica in perioada 25 mai - 19 iunie. Pana in prezent, tinerii jurnalisti au realizat zeci de materiale alaturi de jurnalisti cu experienta. 

Practica jurnalistica le ofera studentilor posibilitatea de a-si testa capacitatile in institutiile media unde vor sa lucreze. Pentru multi dinte ei, cele patru saptamani de aflare intr-o redactie sunt si o perioada de testare inainte de angajare. 

Tinerii jurnalisti au fost repartizati in redactii conform cererilor parvenite din partea lor si ofertelor din partea mass media moldovenesti. Cei mai multi au solicitat sa mearga in presa electronica. Astfel 7 studenti isi testeaza cunostintele acumulate la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism alaturi de colegii lor de la ProTV, TV7 si JurnalTV, alti trei fiind implicati in realizarea unor materiale pentru Radio Europa Libera. Patru studenti au ales sa scrie pentru publicatiile Ziarul de Garda, Bussines Expert si ÐœÐ¾Ð»Ð´Ð°Ð²ÐºÐ¸Ðµ Медомости , iar doua persoane pentru agentiile de presa Infotag si Deca Press. 

Dupa practica, la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism vor fi organizate Zilele Carierei unde directorii publicatiilor si posturilor TV si radio vor prezenta oportunitati de angajare in mass media moldovenesti. Anul de studii va finaliza cu ceremonia de absolvire, care va avea loc pe 26 iunie la Soroca. În cadrul evenimentului, studentii vor primi certificatele de absolvire si vor vizita institutiile media din regiune. La ceremonie vor participa alaturi de studenti, instructorii si partenerii SSAJ. 

Scoala de Studii Avansate in Jurnalism a fost lansata la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregati jurnalisti universali pentru mass media din Republica Moldova. Scoala este un proiect desfasurat in comun de institutiile partenere Centrul Independent de Jurnalism din Chisinau, Scoala de Jurnalism din Missouri, SUA, si Centrul de Formare si Perfectionare a Jurnalistilor din Paris, Franta. Proiectul este finantat de Programul MATRA al Ministerului olandez de Externe, implementat prin intermediul organizatiei Press Now. 

 

Pentru mai multe informatii: 

www.scoaladejurnalism.md 

Vitalie Dogaru, coordonator academic al Scolii de Studii Avansate in Jurnalism 

Tel. 213652, vdogaru@scoaladejurnalism.md