frule

Vezi toate articolele din rubrica Responsabilitate Socială Corporativă ℹ️

Tinerii de azi pentru viața de mâine

Grație Programului de Cooperare Transfrontalieră a Parteneriatului Estic Moldova – Ucraina (EaPTC), co-finanțat  de Uniunea Europeană, 30 tineri din Republica Moldova și 30 din reg. Cernăuți, Ucraina, au participat timp de 3 luni la 8 sesiuni de formare în domeniul dezvoltării personale: abilități de comunicare, prezentare, creșterea încrederii de sine, lucrul în echipă.

Tinerii au încheiat cursul de dezvoltare personală cu sesiunea ”Liderism”, unde au discutat calitățile și caracteristicile unui lider, lucrul în echipă, motivarea, colaborarea și factorii de blocaj în echipă etc.

„Ne bucură faptul că atât tinerii din Republica Moldova cât și cei din regiunea Cernăuți sunt interesați să-și dezvolte potențialul de lideri și de cetățeni activi,  cu abilități dezvoltate, pe care să le pună în practică în viața de adult” susține formatorul Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie, Mariana Boaghe.

În Republica Moldova, proiectul este implementat în colaborare cu Liceele „Spiru Haret” și „Natalia Dadiani” precum și cu Centrul de Resurse și Ajutor pentru Copii (CRAC) din Chișinău.

În luna iunie – iulie 2018, cei 30 tinerii din R. Moldova vor avea parte de schimb de experiență, astfel  îi vor cunoaște pe semenii lor (30 tineri) din Cernăuți și vor avea ocazia să le arate Moldova, iar tinerii din Moldova vor călători, la rândul lor, în Ucraina.  

Pe parcursul lunilor de vară tinerii vor lucra, ghidați de echipa de profesioniști de la Centrul Media pentru Tineri, la realizarea fotografiilor tematice însoțite de mesaje, care vor fi publicate în cadrul expoziției ce va fi lansată la Cernăuți în cadrul Forumului Transfrontalier ”Istorie comună – valori culturale comune” în august 2018.

”În cadrul evenimentului de lansare a expoziției, fiecare participant își va prezenta lucrarea, aplicând abilitățile acumulate la  sesiunile  de formare, în domeniul dezvoltării personale” a declarat Stela Vasluian, reprezentantă a partenerului de implementare Amici dei Bambini, Moldova.

 Proiectul este implementat de Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie (CSSCF) în colaborare cu Asociația Obștească “Clubul Tineretului Ucrainean” (Cernăuți) și Filiala din Moldova a Asociației Amici dei Bambini în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră a Parteneriatului Estic Moldova – Ucraina, co-finanţat de Uniunea Europeană și are o durabilitate de 14 luni.



Pro Bono Banner Placement

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola