API VA ORGANIZA DOUA TRENINGURI PENTRU JURNALISTI CARE VOR REFLECTA SCRUTINUL ELECTORALAsociatia Presei Independente (API) a anuntat un concurs de selectare a jurnalistilor din presa scrisa nationala si locala din R. Moldova pentru participarea la doua traininguri privind reflectarea zilei alegerilor locale generale si a turului doi de scrutin, informeaza Agentia Monitor Media.

Coordonatorul de programe din cadrul API, Dumitru Lazur a comunicat ca primul trening este destinat redactorilor-sefi din presa scrisa si va avea loc la Chisinau pe data de 31 mai, iar cel de-al doilea, programat pentru 1 iunie, va fi organizat pentru reporterii de la publicatiile nationale si locale.

Concursul este deschis pentru toti jurnalistii din presa scrisa, indiferent daca sunt medii de informare independente sau de stat.

Prin aceste actiuni de instruire dorim ca jurnalistii sa nu comita greseli regretabile in reflectarea alegerilor locale, astfel incat presa sa reflecte obiectiv ziua alegerilor si turul doi al de scrutin, afirma organizatorii celor treninguri.

Treningurile sunt organizate in cadrul proiectului "Consolidarea presei independente locale in campania pentru alegerile locale generale", realizat de API cu suportul financiar al PRESS NOW (Olanda).

Sursa: AGENTIA DE MONITORIZARE A PRESEI "MONITOR MEDIA"