Ziua Europei a fost sărbătorită astăzi la Strășeni



11 Mai 2017 — În Regiunea Centru a fost organizată o Masă Rotundă dedicată Zilei Europei. Evenimentul s-a desfăurat la Ștrășeni și a adunat mai mulți reprezentanți ai instituțiilor publice din raionul Strășeni, ADR Centru, precum și oaspeți din alte regiuni ale țării.

În cadrul acestei mese rotunde s-a discutat importanţa fondurilor europene în dezvoltrea economică a raionului Străşeni, dar și a Regiunii Centru în ansamblu.

ADR Centru a fost reprezentată la eveniment de Șeful serviciului relații internaționale și atragerea investițiilor, Marina Preteca-Neaga. Reprezentantul ADR Centru a menționat în cadrul întrunirii de astăzi că finantarea oferita de Uniunea Europeana, prin proiectele realizate cu suportul partenerilor externi de dezvoltare vin să dezvolte localitățile, regiunile și întreaga Republică îmbunătățind condițiile de trai a cetățenilor prin facilitarea conectării serviciilor de utilitate publică, creșterea economiei și cresterea capacitaților la nivel local. „Partenerii noștri europeni au anumite condiții la accesarea fondurilor și realizarea proiectelor pe care le susțin financiar, aici vorbim de calitatea propunerilor de proiecte, lucrărilor și de respectarea graficului de execuție a acestora. Numai formînd o echipă și acționînd împreună întru dezvoltarea localităților noastre vom demonstra finanțatorilor externi că suntem demni de a atrage cît mai multe investiții în satele și orașele noastre” a mai adăugat Șeful serviciului relații internaționale și atragerea investițiilor a ADR Centru.

În cei 7 ani de activitate ADR Centru a reușit să implementeze cu succes 22 proiecte regionale atît din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR), cît și din sursele donatorilor externi. Graţie colaborării cu mai mulți parteneri locali şi naţionali, pe parcursul activității am reuşit să aducem dezvoltarea regională la un nou nivel cantitativ şi calitativ, obţinînd o mai bună înţelegere de către societate a importanţei planificării integrate și implementării proiectelor de anvergură regională.
În cadrul acestui eveniment s-a discutat despre experiența instituțiilor publice din raionul Strășeni, care au beneficiat de investiții europene. Aici s-au menționate lecțiile învățate și provocările care au fost întîlnite pe toată perioada de colborare cu partenerii externi, dar și importanța sustenabilității proiectelor realizate pe bani europeni.