MONITORUL OFICIAL AL DREPTURILOR COPILULUI, NR. 2



monitoruloficial.jpg 29 octombrie 2008 - Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova difuzeaza editia a 2-a a buletinului informativ, intitulat Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului.

Editia din octombrie contine articole ale copiilor despre modul in care se respecta sau se incalca drepturile copilului in comunitatile din Republica Moldova.

Titluri ale editiei:

  • - COPIII ÎNCEP CU DREPTUL. Mihaela si Alina, impreuna cu colegii lor din 12 regiuni ale tarii, fac pledoarie in favoarea lui Ion si a altor copii exclusi.
  • - LA CHISCÄ‚RENI, SÂNGEREI, exista situatii de incalcare a drepturilor copilului. Aici insa primarul intervine si le solutioneaza cu ajutorul asistentului social din sat sau al autoritatilor din raion.
  • - ÎN DREPTUL FAMILIEI SCRIEM ABSENTÄ‚ PENTRU PÄ‚RINTI. Daca familia ar fi unita, si viata copiilor ar fi mai prospera.
  • - „SÄ‚ CONSTRUIM O EUROPÄ‚ CU SI PENTRU COPII". Initiativa „Tinerii in Actiune!" din Republica Moldova a fost prezentata in Suedia tarilor-membre ale Consiliului Europei.
  • - DREPTUL COPILULUI LA EDUCATIE si participare la viata culturala in Biesti, Orhei.
  • - COPIII SINGURI ACASÄ‚: Solutii locale la probleme transfrontaliere.

Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova a fost creat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (www.childrights.md) in iulie 2008.

Initiativa „Copiii monitorizeaza drepturile copilului" este sustinuta de Organizatia Suedeza „Salvati Copiii", Misiunea Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Moldova, Agentia Suedeza de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Fundatia SOROS Moldova.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova este: „În Moldova toate lucrurile trebuie sa inceapa cu dreptul. Cu dreptul copilului".

E-mail: monitor.childrights@gmail.com

Atasamente: 372_Monitor_Oficial_Drept_Copil_Nr_2_2008.pdf