Copiii singuri acasa: Solutii locale la probleme transfrontaliere



Iasi-Chisinau, 5 Octombrie 2008

copiii_acasa_coperta.jpgÎn perioada septembrie 2008-septembrie 2009, Fundatia Iosif (Romania) deruleaza, in parteneriat cu Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (Republica Moldova), proiectul „Copiii singuri acasa: Solutii locale la probleme transfrontaliere”, finantat cu suma de 49950 Euro de catre Uniunea Europeana in cadrul Programului de Vecinatate Romania - Moldova, PHARE CBC 2006.

Proiectul vizeaza extinderea colaborarii dintre institutiile guvernamentale si neguvernamentale care lucreaza in domeniul protectiei copilului singur acasa (cu parintii plecati la munca in strainatate) din Iasi si Chisinau. În acest sens vor fie realizate vizite de schimb de know-how, un studiu comparativ (Iasi-Chisinau) privind serviciile sociale pentru copiii singuri acasa si un curs de formare pentru 20 de specialisti din Iasi si Chisinau care lucreaza in acest domeniu.

Obiectivele proiectului:

Cresterea colaborarii transfrontaliere a institutiilor guvernamentale si neguvernamentale din Romania si Republica Moldova care lucreaza in domeniul protectiei copilului singur acasa
Realizarea unui studiu comparativ Iasi-Chisinau privind protectia copilului singur acasa

Activitatile proiectului se vor concretiza in:

Vizite pentru schimb de experienta
Realizare studiu comparativ Iasi-Chisinau
Curs de formare pentru specialistii din domeniul protectiei copilului din Iasi si Chisinau

Principalele rezultate vor fi:

1000 de exemplare ale studiului comparativ vor fi editate si distribuite gratuit in cadrul proiectului
20 ONG-uri din Iasi vor beneficia de informare cu privire la concluziile studiului comparativ
10 ONG-uri din Chisinau vor beneficia de informare cu privire la concluziile studiului comparativ
20 de specialisti din ONG-uri din Chisinau si Iasi si din cadrul Directiei de Asistenta Comunitara care lucreaza direct cu copiii singuri acasa vor beneficia de formare.

Pentru informatii suplimentare sau clarificari cu privire la acest proiect ne puteti contacta la:
Tel/Fax: 0232.223 05 sau e-mail: sghica@fundatiaiosif.ro
Persoana de contact: Sebastian Ghica, Coordonator de proiect

Imagina alaturata la acest comunicat de presa prezinta unul din produsele create anterior de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) in domeniul asistentei copiilor ramasi singuri acasa in urma migratiei parintilor. Volumul „SINGUR ACASÄ‚. Carte de buzunar pentru fete si baieti cu parinti plecati in strainatate” poate fi accesat la adresa www.childrights.md/ro/publications/singur_acasa.pdf