Lansarea Proiectului “Organizațiile Societății Rurale Civile (OSC) - actori activi în furnizarea și dezvoltarea serviciilor comunitare”.

AO CASMED anunță lansarea proiectului “Organizațiile Societății Rurale Civile (OSC) - actori activi în furnizarea și dezvoltarea serviciilor comunitare”. Proiectul, lansat la data de 1 august 2014, în cadrul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, implementat de FHI 360 și finanțat de către Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), va avea o durată de 36 luni.

Proiectul are ca scop consolidarea rețelei Organizațiilor Societății Civile (OSC) prestatoare de servicii comunitare în partea de nord a Republicii Moldova.
În acest context, proiectul își propune:

- Facilitarea creării parteneriatelor între ONG-urile rurale și Administrația locală și / sau regională în domeniul prestării serviciilor sociale în comunitățile rurale;

-  Consolidarea capacităților și abilităților de lucru ale Organizațiilor Societății Civile din mediul rural;

-  Creșterea vizibilității activității societății civile și sporirea gradului de conștientizare a societății cu privire la problemele persoanelor în etate.

Prin intermediul abilităților dobândite și a instrumentelor dezvoltate, aceste organizații vor fi capabile să reprezinte în mod eficient nevoile comunității, să atragă resurse pentru finanțarea și punerea în aplicare a proiectelor sociale, precum și să inițieze parteneriate cu autoritățile locale întru gestionarea eficientă a resurselor locale.

Acest proiect va permite de asemenea implicarea persoanelor în etate în activitățile de advocacy și colectare de fonduri a ONG-urilor locale din comunitățile lor.

Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). 

 


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă