Ediția a III-a AIS Game- mai mulți participanți și premii record!



Într-o componență mai largă și cu noi strategii de acțiune, în data de 29 octombrie s-a desfășurat cea de-a III-a ediție AIS Game, care și-a propus și de această dată să simuleze mediul de afaceri și să dezvolte abilitățile de antreprenoriat ale participanților. Premiul instituit de această dată a fost unul foarte tentant: 2000 lei, sumă ce îi putea reveni fie unui singur câștigător, deținător de mai multe acțiuni, sau poate fi divizată între participanții acționari la compania câștigătoare.

Odată ce suma pusă în joc a reprezentat un stimulent activ pentru toți participanții, spiritul evenimentului a fost unul și mai intensiv, pentru că, citez opinia unuia dintre participanți: “Concurența e mai mare de această dată cu o capitalizare fără precedent” (Dorin Codreanu). Astfel, a sporit competiția și importanța fiecărei decizii luate în timpul evenimentului. Fie că era vorba de cumpărare de acțiuni, acordare de credit sau stabilire a prețului de piață, participanții s-au implicat cu mare responsabilitate în activitatea lor economică, pentru că atât deciziile concurenților, cât și condițiile de piață se dovedeau a fi foarte imprevizibile.

Runda I a înregistrat un fapt fără precedent: o creștere economică incredibilă de 17%, cu nici o companie căzută de pe piață și cu o satisfacere a cererii de piață de 83%. De această dată participanții au demonstrat rezultate îmbucurătoare, fapt ce denotă abilitățile dezvoltate de antreprenoriat pe parcursul ultimelor simulări economice. Cu toate că una din companii a dat faliment (Agro 2), aceasta primit sprijin de la Banca Centrală pentru a evita falimentul. În același timp, cele mai confortabile situații le avea companiile Industria 2 și Comerț 2. Lucrurile au evoluat și în runda a II-a, când Comerț 2 a intrat în faliment, deoarece nu a reușit să-și realizeze stocurile, la fel ca și Agro 1.

Ultimele două runde au avut trei companii lider (Industrie 1, Comerț 1 și Comerț 2), care au dominat piața, având cea mai mare putere de cumpărare și de investiție. După încheierea rundei a 4-a, câștigătoare a devenit Industrie 1, ce a devansat cu doar 2% activele deținute de Comerț 2. Administratorul companiei, studentul ASEM, Petru Ciobanu (foto), a devenit astfel marele câștigător, alegându-se cu 1680 lei, în timp ce 320 lei i-au revenit acționarului minoritar de la aceeași companie. De această dată, economia (suma totală a banilor în economie) a înregistrat o creștere totală de 59%, pentru comparație – la a doua ediție – creșterea totală a fost de 50%, iar la prima ediție – de 29%.

Amintim că până la această ediție, cel mai mare câștig înregistrat a fost de 410 lei, recordul fiind stabilit la o cotă de peste 4 ori mai mare decât cel precedent.

În continuare, evenimentele din seria AIS Game se vor desfășura sub denumirea Business Game, fiind în continuare organizate de AO Institutul IDEA. Vă rugăm să dați like la pagina www.facebook.com/businessgamemoldova pentru a afla despre calendarul evenimentelor și despre ultimele noutăți.

Ana Îndoitu,

PR Manager AO Institutul IDEA