Tinerii din Ruseștii Noi și-au elaborat Propria Strategie



Vineri, 24 mai curent cca 17 tineri s-au întîlnit în Parcul Tineretului din comuna Ruseștii Noi, unde au gîndit și scris pe hîrtie Strategia Tinerilor din Ruseștii Noi pentru următorii 2 ani de activitate.

Strategia are scop, obiective și un plan de acțiuni care se împarte în 4 categorii: cognitiv-distractiv, sportiv, ecologic și de caritate, printre acestea s-au numărat: competiții sportive, crearea Clubului de dezbateri, acțiunea HAI RUSEȘTI și AJUTĂ UN COPIL DE CRĂCIUN.

Tinerii intenționează să realizeze șirul de acțiuni cu ajutorul finanțatorilor, o mare parte dintre ele sperînd că vor fi susținute de Fondul pentru Tineri Ialoveni.

În comună deja există un ONG pentru tineret, iar cu ajutorul acestuia vor aplica la mai multe granturi.

La finalul întrunirii tinerii s-au distrat jucînd MAFIA.

Această activitate face parte din cadrul proiectului ȘCOALA TINERILOR BLOGGERI din cadrul Programului de Granturi mici, runda a VI-a, desfășurat de Fondul pentru Tineri Ialoveni.

Programul „Fondul pentru Tineri Ialoveni" este coordonat de Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni" în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni. Programul este susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană Moldova din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcii (DANIDA)şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia, în cooperare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Sabina COTOROBAI