Proiectul USAID de Sustinere a Autoritatilor Locale din Moldova se lanseaza in or. Leova!



Pe 4 aprilie, 2013, proiectul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP) a semnat cu Autorităţile Locale din Leova un Memorandum de Înţelegere care pune bazele unei cooperări pe durata a trei ani. Localităţile vor beneficia, astfel, de asistență de specialitate şi suport în trei domenii prioritare: servicii publice, finanţele publice locale şi eficienţă energetică. În contextul semnării Memorandumului, a fost organizat un atelier de lucru care a ajutat la identificarea problemelor-cheie ce urmează a fi adresate de către LGSP.

Proiectul vine să asiste autorităţile locale în planificarea şi punerea în aplicare a politicilor şi procedurilor care contribuie la buna guvernare, dezvoltarea capacităţii locale de a face faţă responsabilităţilor ce ţin de descentralizare, să fortifice capacităţile administraţiei publice locale şi a prestatorilor de servicii în scopul asigurării unor servicii publice calitative, îmbunătăţirii practicilor privind procesul bugetar şi managementul finanţelor publice locale, eficientizării consumului de resurse energetice şi crearea de oportunităţi durabile în domeniul eficienţei energetice.

Primarul de Leova, Domnul Eugen Buraga, a mulţumit reprezentanţilor USAID, menționând: „Suntem bucuroşi să avem USAID-ul ca parteneri prin intermediul proiectului său LGSP, pentru a ne ajuta în îmbunătățirea capacităților echipei primăriei şi a spori calitatea serviciilor pentru cetăţeni.”

Directorul LGSP, Dnul Scott Johnson a menţionat „Ne bucurăm pentru ocazia de a coopera cu Dnul Primar Eugen Buraga, cunoscând experienţa Dumnealui vastă în cadrul APL, ca preşedinte a Consiliului Raional. Această experienţă va fi extrem de utilă în parteneriatul nostru întru beneficul cetăţenilor.  Noi suntem aici pentru a oferi suportul necesar angajaţilor din administraţia publică locală în creşterea capacităților lor şi pregătirea pentru procesul de descentralizare.”

La eveniment au participat în jurul a 50 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor din administraţia centrală şi locală, prestatorii de servicii publice din regiune, societatea civilă şi mass-media.

 

Contact person: Irina Ioniţă

Mob: +373 69939959

E-mail:office@lgsp.md