Forumul Regional al Tinerilor Antreprenori la Balti



 

FORUM REGIONAL AL TINERILOR ANTREPRENORI

Ediţia a treia

(m. Bălţi, 9 - 11 noiembrie 2012)

 

În perioada 9 – 11 noiembrie a.c. Winrock Moldova, cu suport financiar din partea Fundaţiei „Argidius” şi în colaborare cu Asociaţia Femeilor de Afaceri(AFA) din municipiul Bălţi organizează la Bălţi un Forum regional al tinerilor antreprenori. Evenimentul are drept scop susţinerea şi promovarea tinerilor antreprenori  din regiunea de nord a ţării prin dezvoltarea capacitaţilor de  afirmare şi consolidarea  eforturilor în crearea de parteneriate pentru o mai bună integrare în mediul de afaceri şi se va desfăşura în incinta Teatrului National „Vasile Alecsandri”. La eveniment vor participa circa 50 de antreprenori, din partea de nord a ţării, dar şi din alte regiuni, care îşi vor prezenta afacerile dintr-un spectru larg de activităţi economice - de la creşterea plantelor decorative, producerea produselor alimentare, prelucrarea lemnului, comerţ, până la prelucrarea digitală a imaginilor şi producerea combustibilului din biomasă. La Forum au mai fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Ministerului Economiei, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Organizaţiei pentru dezvoltarea IMM-urilor, ai organizaţiei internaţionale „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein”,  ai administraţiei publice locale, ONGuri şi instituţii de învăţământ, bănci şi agenţi economici. În calitate de parteneri regionali vor fi prezente Asociaţia Femeilor de Afaceri „Femida” (Cahul), Asociaţia Femeilor din Găgăuzia (Comrat), Centrul de Resurse pentru Tineri „Dacia” (Soroca) şi Incubatorul de afaceri „ProAgroIndPrivat” (Hînceşti).

Printre obiectivele nemijlocite ale Forumului se numără: 1) dezvoltarea de oportunităţi pentru tinerii antreprenori prin informare, comunicare şi schimb de bune practici; 2) promovarea afacerilor prin stabilirea de noi relaţii, inclusiv relaţii de cooperarea dintre business-ul mare cu cel mic şi mediu; 3) promovarea ideilor de asociere în rândul tinerilor antreprenori pentru  avansare în afaceri; şi 4) schiţarea unui  mecanism de cooperare intre sectorul public şi cel privat la nivel local.

În paralel cu alte evenimente, pe parcursul perioadei Forumului se va desfăşura expoziţia „START & GROW!” („Lansează-te şi dezvoltă-te!”) în care vor fi expuse produsele şi serviciile participanţilor dintre antreprenori.  Un alt eveniment important ce va avea loc în cadrul Forumului este concursul ideilor de afaceri, care va desemna trei câştigători ce vor primi granturi Winrock în echipament pentru lansarea ulterioară a afacerilor. Mai urmează a fi menţionate încă două concursuri - „Cel mai prezentabil stand expoziţional„ şi „Cea mai bună prezentare a afacerii(produsului), precum şi prezentările publice de măiestrie profesională în domenii precum designul vestimentar şi frizeria.   

Discuţiile de la cele două Mese Rotunde din cadrul Forumului se vor centra pe două teme concrete. Subiectul primei discuţii va fi legat de perspectivele asocierii antreprenorilor micro şi mici la nivel naţional, în timp ce a doua discuţie va avea drept subiect perspectivele de dezvoltare în continuare a Asociaţiei Femeilor de Afaceri din municipiul Bălţi.

Evenimentul se va finaliza cu înmânarea diplomelor şi menţiunilor participanţilor care se vor evidenţia la diferitele concursuri din cadrul Forumului.