Centrul CONTACT a organizat un Atelierul de lucru dedicat evaluării campaniei de instruire a aleșilor locali



Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Nonguvernamentale din Moldova CONTACT a organizat la 28 februarie 2012 un Atelier de lucru dedicat evaluării campaniei de instruire a aleșilor locali. Aceste activități sunt parte a proiectului “Monitorizarea alegerilor şi educaţia alegătorilor din Republica Moldova - consolidarea capacităţilor şi dezvoltarea reţelelor internaţionale“ realizat cu susținerea financiară a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul Atelierului de lucru au participat aleși locali (primari, consilieri locali), secretari ai consiliilor locale, funcționari publici și reprezentanți ai societății civile din cele douăzeci și cinci localități care au beneficiat în perioada septembrie – noiembrie 2011 de instruire în domeniul administrației publice locale. O atenție sporită în cadrul evenimentului a fost acordată evaluării impactului training-urilor respective, determinării metodelor didactice potrivite pentru instruirea aleșilor locali și stabilirii oportunităților de colaborare cu autoritățile publice locale în viitor.

Astfel, în cadrul atelierului de evaluare a campaniei de instruire a aleșilor locali, participanții au afirmat că autoritățile publice locale au conștientizat importanța cunoașterii cadrului legal, devenind mai responsabili și mai deschiși pentru cetățeni și comunitățile pe care le reprezintă. De asemenea, participanții au identificat și oportunități de colaborare cu organizațiile societății civile, indicând în mod special asupra necesității de instruire continuă a aleșilor locali, de monitorizare a activității APL de către sectorul asociativ și promovarea în comun cu APL a inițiativelor menite să îmbunătățească cadrul legal de activitatea a administrației publice locale.

Proiectul “Monitorizarea alegerilor şi educaţia alegătorilor din Republica Moldova - consolidarea capacităţilor şi dezvoltarea reţelelor internaţionale“ este implementat în perioada 12 aprilie 2011 – 12 octombrie 2012 de către Centrul CONTACT, Asociaţia Promo-Lex şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare în parteneriat cu Asociația European Exchange gGmbH (Germania) în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

Nicolae PANFIL, manager local de proiect / Secretarul Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte la numărul de tel. 274200 sau prin e-mail la adresa info@alegeliber.md.