Fundaţia Mara din Olanda a donat medicamente pentru 21 familii defavorizate



Copii cu dizabilităţi din 21 familii defavorizate au beneficiat de o donaţie de medicamente din partea Fundaţiei Mara din Olanda. Medicamentele, în sumă totală de 11853 lei au fost oferite direct familiilor de către un grup de studenţi – voluntari ai Fundaţiei Mara de la Universitatea de Medicină din or. Rotterdam. De această donaţie au beneficiat copiii cu dizabilităţi mintale care au fost anterior plasaţi în instituţie rezidenţială sau erau pe cale de a fi instituţionalizaţi.

Aceşti copii beneficiază de suportul proiectului Comunitate Incluzivă – Moldova implementat de către Keystone Human Services International Moldova Association cu susţinerea Institutului pentru o Societate Deschisă / Iniţiative în Sănătatea Mintală, în parteneriat cu Fundaţia Soros Moldova şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din Republica Moldova, cu participarea Hope and Homes for Children.

Cei trei voluntari – Therese Elisabeth Maria van Doeven, Meta van Ouwerkerk şi Auke Siebren de Boer, reprezintă filiala din Rotterdam a Fundaţiei Mara şi au declarat că banii pentru această acţiune de caritate au fost colectaţi de la studenţi. Ei îşi propun să viziteze în fiecare an Republica Moldova pentru a ajuta familiile în dificultate sau instituţii medicale care au nevoie de echipament medical sau medicamente.

Fundaţia Mara este o organizaţie de studenţi care include circa 800 de membri din diferite oraşe ale Olandei şi care îşi desfăşoară activitatea de caritate din fondurile colectate de la studenţi. În cei peste 15 ani de activitate Fundaţia Mara a oferit suport medical în regiunile în care persoanele (din cauza situaţiei politice şi economice) nu au avut acces la asistenţă medicală permanentă. Începînd din 1993, studenţii Fundaţiei Mara au organizat peste 100 de transporturi umanitare cu echipament medical în Albania, Bosnia-Herzegovina, Kosovo, Serbia, Croaţia, Macedonia şi Muntenegru.