Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democrație!” nr. 1 (34) / 2023A apărut nr. 1 (34) / 2023 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!”

 Buletin informativ Nr. 1 34 2023

Din sumarul acestei ediții:

  • Proiectul „Acces egal pentru toți!” - sprijin pentru dezvoltarea și promovarea politicilor de incluziune socială;
  • Memorandum de colaborare între CEC, CICDE și 8 OSC – pro drepturile politice ale persoanelor cu dizabilități;
  • INTERVIU: Efimia Levința „Dacă o singură persoană, delegată de la fiecare primărie, ar conștientiza cât de important este aspectul accesibilității, lucrurile ar evolua mult mai ușor”;
  • Interviuri cu consilierele locale, beneficiare ale „Programului de capacitare civică și politică a femeilor cu dizabilități pentru implicare pro-activă în alegerile locale”;
  • Susține activismul civic și serviciile prestate de ONG-uri prin mecanismul 2%;
  • Din seria „Vedete cu dizabilități care au inspirat lumea!”.

Acestea, dar și alte articole, pot fi citite în această ediție a buletinului – https://bit.ly/3ZE8bnv.

Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democrație!” este o publicație care apare începând din anul 2015 și care își propune să devină o tribună de lobby și advocacy al comunității persoanelor cu dizabilități și oferă tuturor celor interesați o imagine de ansamblu asupra necesităților speciale și a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Buletinul informativ își propune să faciliteze procesul de comunicare cu autoritățile și societatea civilă, pentru a spori gradul de accesibilitate, incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, dar și pentru a promova un comportament pro-activ al acestora în viața comunitară.

Această publicație a fost elaborată în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, oferit prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.

Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Alianței INFONET și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.

Pentru informații suplimentare:

Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com