START ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”



civic.catalizator

În data de 29 iulie 2021, 20 mentori din 20 localități ai țării și-au dat întîlnire online la Conferința de lansare a inițiativei  CATatalizator.

”CATalizator reprezintă un program unic, realizat la nivel național, ce presupune activizarea a 20 mentori din 20 regiuni a țării în vederea promovării valorilor voluntariatului prin implicarea tinerilor și al activităților de voluntariat la nivel local”.

Evenimentul a avut drept scop familiarizarea cu obiectivele și activitățile inițiativei. Mentorii au avut posibilitatea să se cunoscă și să se prezinte pentru ceilalți colegi. Au trasat strategii de dezvoltare și au analizat viziunea CATalizatorului ca inițiativă în premieră penrtu țară. Mentroii vin din 20 localități, atât din mediul rural cât și urban, și urmează să implice tinerii în acțiuni de voluntariat la nivel local.

Inițiativa are durata de 6 luni, și va lua sfârșit în luna decembrie. Pînă atunci mai bine de 100 tineri vor fi parte activă al proiectului. Aceștea vor avea oportunitatea de a implementa inițiative la nivel local și de a veni cu plus valoare în comunitățile sale.

Urmează în luna august cursul ofline de formare a mentorilor. În urma cursului participanții vor reveni în localitățile sale pentru a formara echipe de tineri voluntari, a identifica idei de inițiative, aplicarea cu acestea și implementarea lor. Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală Anima va susține financiar  cca 20 inițiative a tinerilor, cu coordonarea mentorilor locali. Acțiunea va lua amploare pe online și offline începînd cu luna septembrie. Fiți cu ochii pe noi)

_______________

A.O. „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret implementează proiectul ”CATalizator – tânăr lider prin acțiuni de voluntariat”.