VITROHUB Moldova a introdus primul lot de orhidee pentru producție pe scară largă



VitrohubDe curând VITROHUB Moldova a introdus cu succes primul lot de material săditor de orhidee, pregătit pentru producția pe scară largă. Această realizare importantă se datorează cunoștințelor și experiențelor dobândite în vizite de studiu la producători cu renume din Belgia și Olanda, desfășurare cu susținerea Proiectului OPTIM.  

Vizita de studiu s-a axat pe tema micropropagării plantelor invitro (tehnici de multiplicare și înrădăcinare), cu o vizită exclusivă în laborator, dar și studiu practic în seră, la unul dintre cei mari producători de plante și material săditor de calitate superioară din Belgia, care produce peste 3 milioane de plante pe an! Vedeți cum s-a desfășurat vizita de studiu  

Helvetas Moldova, prin Proiectul OPTIM, sprijină ferm abilitarea agricultorilor și agri-antreprenorilor din Moldova și integrarea acțiunilor ce contribuie la un mediu sănătos, o economie modernă și o tranziție verde în beneficiul cetățenilor și al industriilor. 

Helvetas Moldova este dedicată misiunii de a identifica soluții, tehnologii și inovații cu potențial de a asigura sustenabilitatea și un mediu curat, verde.