Maratonul de Sănătate Emoțională dedicat aniversării a 20 de ani de la fondarea Asociației Obștești "Altruism"



altruism

Asociația Obștească Altruism - organizație non-guvernamentală - lider în domeniul prevenirii suicidului și al susținerii emoționale,  anunță împlinirea a 20 de ani de la înființarea sa. Cu ocazia acestui moment semnificativ, organizația lansează azi Maratonul de sănătate emoțională

Pe parcursul a perioadei de 6 săptămâni  5 psihologi din R. Moldova și Ucraina, membrii echipei AO ”Altruism”, vor oferi gratuit cetățenilor servicii de susținere pentru îmbunătățirea sănătății emoționale. Maratonul de sănătate emoțională  începe astăzi, pe 22 iunie și se va încheia pe 27 iulie.

Printre activitățile maratonului sunt:

  • în fiecare joi de la 16:00 la 20:00 psihologii și consilierii din R. Moldova și din Ucraina vor oferi voluntar ședințe gratuite de suport emoțional.  Consultațiile față în față sunt oferite în limbile engleză, română, ucraineană și rusă. Nu este necesară programarea.
  • peste 30 evenimente de grup precum seminare, treninguri, ședințe de art-terapie la sediul organizației
  • Evenimente și asistență online.

Despre AO ”Altruism”

 ONG-ul Altruismul, fondat de psihologa Liuba Ceban,  a devenit larg cunoscut când a început să ofere servicii de sprijin emoțional online. De-a lungul anilor, organizația a devenit pionier în domeniul  prevenirii suicidului și susținerii emoționale, cât și în contribuție la  sănătatea mentală a cetățenilor R. Moldova. Numărul persoanelor care au primit sprijin emoțional oferit de Linia Verde pentru prevenirea suicidului  www.pentruviata.md a depășit 7500 de persoane și a instruit peste 1000 de specialiști din diferite domenii pe subiecte ce vizează fenomenul suicidului. Pe parcursul ultimelor 10 ani organizația a implementat peste 30 de proiecte în domeniul preveniri suicidului. 

Totodată, de la  începutul războiului din Ucraina, AO Altruism și-a extins serviciile și pentru persoanele refugiate. Pe parcursul ultimului an au fost implementate 10 proiecte de sprijin emoțional și ajutor material în R. Moldova și în Ucraina. Cu susținerea partenerilor, organizația oferă ajutor umanitar regulat celor peste 400 mămici cu copii până la 3 ani, iar peste 600 refugiați din Chișinău au beneficiat de ședințe de suport emoțional și consiliere.

Organizația încurajează pe oricine, care susține eforturile noastre în contribuția pentru o cauză nobilă, să doneze la adresa https://novoe.info/donate/ Alăturați-vă nouă și contribuiți, în timp ce lucrăm împreună pentru a construi o societate mental sănătoasă.

Pentru contact:

069379000 - Liuba Ceban

altruism.md@gmail.com  info@altruism.info 

Chișinău, str. 31 August, nr. 98, biroul 501