AMBASADA SUA LA CHISINAU, PICHETATA DE REPREZENTANTI AI "AMNESTY INTERNATIONAL"



Activisti ai "Amnesty International" Moldova au pichetat, joi, Ambasada SUA la Chisinau solicitand eliberarea prizonierilor detinuti la baza Guantanamo (Cuba), invinuirea si judecarea lor echitabila, comunica Agentia DECA-press.

Politia din capitala a incercat sa zadarniceasca desfasurarea actiunii "Amnesty International", a informat Evgheny Golosciapov, directorul organizatiei.

Participantii la pichetarea teatralizata din preajma misiunii diplomatice americane au transmis Ambasadorului SUA in Moldova o petitie privind problema detinutilor in Guantanamo cu semnaturi colectate in cadrul unei actiuni publice din 26 iunie.

Atat pichetarea ambasadei, cat si colectarea de semnaturi, se desfasoara in cadrul campaniei internationale a "Amnesty International" - "Nu tacea, cand se aplica tortura!", desfasurata cu prilejul Zilei internationale a ONU pentru sustinerea victimelor torturii, consemnata la 26 iunie.

Primii detinuti au fost adusi la baza Guantanamo in ianuarie 2002. In prezent acolo se detin pe un termen nedeterminat peste 400 de persoane fara ca acestora sa le fie aduse invinuiri.

Sursa: DECA-press