Eco-Răzeni a obţinut PREMIUL II





Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” a obţinut PREMIUL II pentru iniţiative în domeniul drepturilor omului în cadrul Galei de premiere în domeniul drepturilor omului 2009 organizată de Misiunea ONU în Moldova la 10 decembrie 2009 cu ocazia Zilei internaţionale a drepturilor omului.

La cea de a V-a ediţie a Galei, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, jurnalişti şi activişti în domeniu au fost premiaţi pentru cele mai valoroase iniţiative şi acţiuni de apărare şi promovare a drepturilor omului realizate în perioada octombrie 2008 — octombrie 2009. Organizaţia noastră a prezentat la concurs activităţile realizate în domeniul sporirii gradului de participare civică a tinerilor din localităţile raionului Ialoveni prin acţiuni nepartizane de promovare a exercitării dreptului de vot, conştientizare a importanţei alegerilor, motivare de a merge la vot şi încurajare a participării active în procesul electoral în timpul celor două campanii electorale desfăşurate pe parcursul anului în Moldova.

În 2009, Gala a fost marcată de cea de-a 20-a aniversare a Convenţiei pentru Drepturile Copilului, a 30-a aniversare a Convenţiei pentru Eliminarea Tuturor formelor de Discriminare a Femeii, a 90-a aniversare a Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi cea de-a 15-a aniversare a Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare.

În selectarea cîştigătorilor s-a apreciat recunoaşterea contribuţiei, eforturilor şi acţiunilor veritabile la promovarea şi/sau protecţia drepturilor omului. La evaluarea acţiunilor organizaţiilor neguvernamentale s-a ţinut cont de relevanţa acestora pentru nevoile grupului ţintă şi pentru comunitate, de existenţa şi stabilirea parteneriatelor, de schimbările pozitive produse în comunitate, gradul de durabilitate al acţiunilor realizate etc.

29 jurnalişti şi 27 organizaţii neguvernamentale din Moldova au participat la concursul din anul acesta.

Mai multe detalii pe www.un.md


Posted: 2009-12-10 11:09:01

Viziteaza blogul