Cererile colective pentru urna mobilă se ţin lanţ, constată Promo-LEX



În oraşul Căuşeni, secţia de votare nr. 2, Veaceslav Nigai, preşedintele Asociaţiei de război şi muncă, a adus o listă de 26  de persoane,  pentru care, din nume propriu, ar fi solicitat deplasarea urnei mobile la domiciliu. Cetăţeanul Iurie Arhipov, care s-a pomenit pe lista respectivă, susţine că a votat deja şi nu a solicitat deplasarea urnei mobile la domiciliul său. Acelaşi Nigai a adus liste similare la secţiile nr. 3 şi 5 din Căuşeni, în prima jumătate a zilei, constată primul raport interimar Promo-LEX privind desfăşurarea zilei alegerilor.

Cereri colective pentru urna mobilă au fost remarcate de către observatorii Promo-LEX şi în raionul Ştefan Vodă (satele Talmaza, Antoneşti şi Caplani).

În satul Pârâta, raionul Dubăsari, primarul a fost cel care a mers cu urna mobilă, fără a informa observatorii. Astfel, traseul acestuia rămâne necunoscut.

Promo-LEX va difuza următorul raport interimar privind ziua alegerilor la ora 18:00. Jurnaliştii sunt aşteptaţi la sediul IDIS „Viitorul” (str. Iacob Hâncu 10/1).

Monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 în şapte circumscripţii electorale este un proiect realizat de Asociaţia Promo-LEX în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte „Coaliţia 2009”. Circa 270 sunt dislocaţi în teren pentru a monitoriza direct desfăşurarea procesului electoral în Floreşti, Rezina, Dubăsari, Anenii Noi, Căuşeni, Ştefan Vodă şi regiunea transnistreană a Moldovei, unde inclusiv sunt amplasate secţii de votare destinate alegătorilor cu domiciliul în stânga Nistrului.

------

Persoane de contact:

Ion Manole, preşedinte Promo-LEX,

mob. 69 07 08 00

e-mail: info@promolex.md.

Inna Guleac, responsabil relaţii publice Promo-LEX,

mob. 69 33 78 41