Crearea unei platforme de comunicare și schimb de experiență între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului

La 15 august 2018, ANTEM a organizat o masă rotundă în cadrul proiectului „Creșterea încrederii reciproce dintre cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului: formarea capacității regionale pentru dezvoltarea continuă a competențelor profesorilor în domeniul metodelor moderne pro-active în domeniul educației pentru drepturile omului” implementat de Institutul pentru Democrație cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

Scopul evenimentului a fost de a crea o platformă de profesori de pe ambele maluri ale Nistrului pentru schimbul de experiență, bune practici, metode și tehnologii noi în domeniul predării.

În cadrul mesei rotunde participanții, ghidați de 2 experți ANTEM, au punctat necesitățile profesorilor pentru dezvoltarea competențelor și prestarea unor servicii mai calitative de predare care prevăd și valorificarea aspectului intercultural.
Lucia Cucu, directorul ANTEM a vorbit despre necesitatea de facilitare a unui dialog și buna cooperare între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Alexandra Barbăneagră, expertul ANTEM, a punctat necesitatea de modernizare a procesului de învățământ, prin introducerea tehnologiilor noi informaționale, a metodelor și tehnicilor moderne de instruire.

La eveniment au participat 20 de profesori pe ambele maluri ale Nistrului și experții ANTEM în domeniul metodologiei predării.
Profesorii și-au exprimat părerea că o astfel de platformă de comunicare va contribui la crearea unui dialog eficient între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului, care va genera viziuni noi în domeniul educației.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă