Crearea unei platforme de comunicare și schimb de experiență între profesorii de pe ambele maluri ale NistruluiLa 15 august 2018, ANTEM a organizat o masă rotundă în cadrul proiectului „Creșterea încrederii reciproce dintre cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului: formarea capacității regionale pentru dezvoltarea continuă a competențelor profesorilor în domeniul metodelor moderne pro-active în domeniul educației pentru drepturile omului” implementat de Institutul pentru Democrație cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

Scopul evenimentului a fost de a crea o platformă de profesori de pe ambele maluri ale Nistrului pentru schimbul de experiență, bune practici, metode și tehnologii noi în domeniul predării.

În cadrul mesei rotunde participanții, ghidați de 2 experți ANTEM, au punctat necesitățile profesorilor pentru dezvoltarea competențelor și prestarea unor servicii mai calitative de predare care prevăd și valorificarea aspectului intercultural.
Lucia Cucu, directorul ANTEM a vorbit despre necesitatea de facilitare a unui dialog și buna cooperare între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Alexandra Barbăneagră, expertul ANTEM, a punctat necesitatea de modernizare a procesului de învățământ, prin introducerea tehnologiilor noi informaționale, a metodelor și tehnicilor moderne de instruire.

La eveniment au participat 20 de profesori pe ambele maluri ale Nistrului și experții ANTEM în domeniul metodologiei predării.
Profesorii și-au exprimat părerea că o astfel de platformă de comunicare va contribui la crearea unui dialog eficient între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului, care va genera viziuni noi în domeniul educației.