Autoritatile separatiste impiedica cetatenii sa voteze, Promo-Lex



Autoritatile separatiste impiedica cetatenii moldoveni din regiunea transnistreana sa voteze, oprind alegatorii la vama sau sechestrandu-le numerele de inmatriculare ale mijloacelor de transport, a comunicat pentru Info-Prim Neo Ion Manole, presedintele asociatiei Promo-Lex care monitorizeaza desfasurarea alegerilor in regiunea transnistreana.

Doua autobuze cu alegatori din Bender au fost oprite la postul vamal care se gaseste la doi km de Varnita. Alegatorii au fost retinuti circa 10 minute, pana la implicarea fortelor de pacificare rusesti care au insistat ca alegatorii sa nu fie impiedicati sa se deplaseze spre sectia de votare din Varnita. În schimb, la postul vamal respectiv a ramas urna mobila destinata detinutilor din penitenciarul din Bender.

Potrivit lui Ion Manole, autoritatile din stanga Nistrului impiedica desfasurarea alegerilor in regiune, precum si deplasarea alegatorilor care vor sa voteze la sectiile din zona controlata de Chisinau.

„În mod normal, oamenii nu se vor prezenta la vot. La mai multe intreprinderi de stat, oamenii au fost anuntati sa se prezinte luni la serviciu cu pasaportul si buletinul moldovenesc (La sectiile de votare alegatorilor li se aplica in actul de identitate stampila „Alegeri 05.04.09" - n.r.). În mod clar li s-a interzis sa mearga la votare" a declarat Ion Manole.

Manole a adaugat ca la Grigoriopol, autoritatile au luat numerele autobuzelor care urmau sa transporte alegatori, iar la Camenca e ca in vreme de razboi, e liniste si nu circula nimeni.

„La Camenca atat transnistrenii, cat si moldovenii au dublat posturile de politie. Înteleg transnistrenii, dar moldovenii... Postul moldovenesc este totalmente inadecvat. Se comporta ca un adevarat post vamal de la frontiera Republicii Moldova", a precizat Ion Manole. 

 

Info-Prim Neo