Sesiune de instruire în cadrul proiectului “Inspirăm, Abilităm, Implicăm Tinerii în Dezvoltarea Comunității”



Astăzi, 21.09.2017, a avut loc o nouă sesiune de instruire a primului grup de tineri responsabili și cu motivație în cadrul Proiectului “Inspirăm, Abilităm, Implicăm Tinerii în Dezvoltarea Comunității” implementat de  A.O.CISTE „CERTITUDINE, finanțator Agenția SUA pentru Internațională (USAID) în cadrul Programului FHI 360 ”Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” (MPSCS).
 
Proiectul are drept scop abilitarea a 10 grupuri de tineri din raioanele din nordul R.M. cu aptitudini şi cunoştinţe care îi vor ajuta să participe activ la luarea deciziilor și în procesele de  dezvoltare a comunităţii la nivel local.
În cadrul sesiunii de astăzi, tinerii au demonstrat interes față de subiectele abordate, s-au implicat activ în activitățile propuse, s-au familiarizat cu noile oportunități pentru tineri, dar au și conștientizat rolul voluntarilor în dezvoltarea unei comunități.
Elvira Ciobanu, formator în cadrul Proiectului, menționează că este încântată de prestația și activismul grupului de tineri, considerând că aceștia au un mare potențial în elaborarea propunerilor de proiect, dar și în implementarea acestora.