Academia Leaders for Justice promovează leadership-ul în justiția moldovenească




Logo Invento

 

Academia Leaders for Justice este primul program de leadership pentru tinerii juriști din Republica Moldova, și totodată prima comunitate profesională de lideri în justiția moldovenească.

Sâmbătă, la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu“ din Chișinău, cei 20 de cursanți ai Academiei Leaders for Justice au trecut cu bine de cea de-a doua sesiune de training-uri, prin care învață ce înseamnă cu adevărat să fie lideri în domeniile lor de activitate.

 IMAG3484

„Deși la început am avut emoții, rezultatul întâlnirii a fost unul de amploare. Sunt plăcut surprinsă de implicarea activă a participanților de la această întrunire, fiind vădit interesați de tematica abordată. Am analizat împreună niște cauze concrete din practică, unde am pus un accent deosebit pe dosarele trecute prin arbitraj, comparativ cu soarta dosarelor civile trecute prin instanțele de drept comun, dacă nu se recurgea la mediere. La finele întrunirii am plecat fericită și cu inima împlinită că avem tineri cu perspectivă și cred cu fermitate că vom avea parte de reforme corecte în justiție. Participanții m-au convins de acest lucru“, a declarat avocatul Inga Albu, care a condus trainingul de Mediere și Arbitraj.

 10371568 10203224406624651 1463412919241856512 n

„Mi-a făcut o mare plăcere să cunosc un grup deosebit de talentat și capabil, care cu siguranță urmează să aibă un impact asupra reformei justiției în Republica Moldova. Pentru că a fost prima lor întâlnire, am încercat să ne cunoaștem unul pe celălalt, și să înțelegem care sunt viziunile fiecăruia pentru o justiție eficace, pentru un sistem mai bun unde fiecare are spațiu pentru a-și utiliza și creativitatea, dar și gândirea analitică și critică. Cred că exercițiile practice și discuțiile le-au permis participanților să ia o pauză de la ceea ce fac în fiecare zi, să conștientizeze ce și de ce întreprind pentru dezvoltarea lor, care le sunt valorile și pasiunile, și să reflecte asupra punerii în practică a acestora pentru un viitor mai bun“, a precizat și Stela Leuca, Project Manager la USAID și totodată trainer de Viziune și Creativitate al Academiei Leaders for Justice.

În cadrul Academiei Leaders for Justice analizăm împreună studii de caz relevante pentru mediul juridic moldovenesc și, împreună cu cei mai buni profesioniști din domeniu, le împărtășim cursanților ce înseamnă să fie lideri în jurisprudenă, timp de șase luni, printr-o serie de module special concepute.   

 

Viziune și Creativitate. În cadrul acestui modul construim o viziune clară din punct de vedere profesional și îi învățăm pe membrii Academiei Leaders for Justice cum să fie juriști creativi. Totodată îi ajutăm să-și identifice calitățile prin care pot contribui la eficientizarea sistemului juridic.

 

Team Leading & TeamWork. Un leader adevărat se bucură întotdeauna de încrederea echipei sale. După absolvirea acestui modul membrii Academiei Leaders for Justice vor ști cum să-și consolideze capitalul de încredere, cum să-și motiveze colegii de echipă, dar și cum să comunice eficient indiferent de provocările care se ivesc în decursul carierei lor.

 

Luarea deciziilor și Managementul Schimbării. Discutăm împreună despre conceptul modern al justiției, cum să luăm cele mai bune decizii în activitatea juridică și despre cum planificăm corect schimbările pe care le dorim în profesia noastră.

 

Project Management. Vorbim despre avantajele mentoratului și îi ajutăm pe cursanții Academiei Leaders for Justice să-și însușească deprinderile necesare de supervizare constructivă în sectorul juridic și să-și transforme viziunile în acțiuni concrete.

 

Comunicare. În cadrul acestui modul discutăm despre moralitatea juridică. Membrii Academiei Leaders for Justice învață cum să comunice eficient și care sunt cele mai de succes metode de convingere utilizate de un adevărat leader.

 

INVENTO este o organizație non-profit fondată în 2011, a cărei misiune este să educe, să inspire, să informeze și să îndrume persoane și organizații să creeze și să mențină o dezvoltare durabilă în sfera lor de activitate. Principalul obiectiv al INVENTO constă în încurajarea tinerilor, femei și bărbați, să participle activ la dezvoltarea comunității. INVENTO colaborează cu specialiști din domenii profesionale variate, cu o bogată experiență în implementarea de proiecte în sectorul socio-economic, cu precădere în beneficiul femeilor și al tinerilor.

Pentru informații suplimentare

Inesa Lupu

Project Manager al Academiei Leaders for Justice

Tel.: 069 591 535

E-Mail: inesa.lupu@invento.md

Proiectul „Academia Leaders for Justice“ este realizat de organizația Invento, graţie susţinerii generoase a poporului american prin intermediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Conţinutul acestui material ţine de responsabilitatea Invento şi nu reflectă neapărat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii.

USA flag