TINERII AJUTA ORFANII IN LUAREA DECIZIILOR CORECTE



cvtighina.jpgStiind faptul ca 9 mai, este o sarbatoare importanta pentru Uniunea Europeana si la fel de importanta pentru Federatia Rusa care sarbatoreste ziua biruintei asupra fascizmului, s-a organizat un grup de 12 voluntari din orasul Causeni pentru a participa la un training de 2 zile organizat de catre ONG Centrul pentru Voluntariat Tighina cu suportul financiar al Ambasadei SUA in Moldova.

Dupa ce toata populatia din orasul Causeni, au luat parte la depunerea florilor, la memorialul stramosilor cazuti pentru apararea patriei, voluntarii sau adunat in cadrul unui training la Liceul teoretic „Mihai Eminescu". Pe parcursul acestor 2 zile, voluntarii au fost instruiti prin metode nonformale, de catre Ostas Olga - formator din cadrul Centrului Informational Tighina, in urmatoarele domenii: Drepturile copilului, Traficul de fiinte umane, Pericolul SIDA si Comunicare-Colaborare.

Luand in consideratie ca aceste teme au o mare importanta pentru ei, cunoscandu-le, vor privi la viata sociala cu alti ochi, viata va parea mai deschisa si mai clara si vor fi mai pregatiti pentru riscurile care pot aparea pe parcursul intregii vieti.

Voluntarii au dat dovada de o participare activa si au facut un schimb de experienta in recrutarea voluntarilor, motivand importanta voluntariatului in sustinerea tinerilor orfani.

Urmeaza ca acesti voluntari sa elaboreze un program de pregatire catre viata sociala a tinerilor orfani cu varsta cuprinsa intre 14 - 16 ani, organizand o scoala de vara la tabara „Ghiocel" din s. Cirnateni, r-ul Causeni pe o perioada de 6 zile.

Consideram ca incadrarea tinerilor de la Gimnaziul Internat pentru Copii orfani din or. Bender in viata sociala si in luarea de decizii, va contribui substantial la organizarea si dezvoltarea starii materiale si financiare a lor si manifestarea lor ca personalitate. 


Aceasta activitate face parte din proiectul „Tinerii orfani pentru decizii", implementat de catre Centrul pentru Voluntariat Tighina (ONG), cu suportul financiar al Ambasadei SUA in Moldova

 

Sursa: DemocracyGrantsMoldova@yahoogroups.com