În oraşul Cahul a fost vernisată expoziţia de fotografie Photovoice “Şi eu pot să lucrez!”



Expozitia photovoice la Palatul de Cultura din Cahul,Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi(CAJPD), în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă(ANOFM) a organizat pe data de 22-23 iunie 2013, în or. Cahul, expoziţia de fotografie cu genericul “ŞI EU POT SĂ LUCREZ!”.  La expoziţie au participat Viceprimarul oraşului Cahul, dna Tatiana Romaniuc; dna Doina Duşa, specialist în cadrul AOFM Cahul; directorul Centrului "Pro Europa", dl Nicolae Dandiş; directorul executiv al CAJPD, dl Vitalie Meşter, precum şi alţi invitaţi.

Expoziţia vernisează 30 de fotografii realizate de persoane cu dizabilităţi din diferite localităţi ale republicii. Pentru fiecare fotografie, autorii au scris un text scurt care explică mesajul transmis de ei. Tematicile cele mai frecvente ale pozelor sunt: abilitatea de a munci a persoanelor cu dizabilităţi, dificultăţile legate de angajarea în câmpul muncii, inaccesibilitatea infrastructurii arhitecturale etc.

Expoziţia este organizată ca o acţiune de informare a angajatorilor, dar şi a cercurilor largi ale populaţiei, despre dorinţa şi dreptul persoanelor cu dizabilităţi de a muncii  alături de ceilalţi semeni ai lor. Evenimentul are drept scop de a contribui la sporirea accesului persoanelor cu dizabilităţi la piaţa locurilor de muncă din Republica Moldova.

Expoziţia este organizată în cadrul campaniei de comunicare “ŞI EU POT SĂ LUCREZ!”, realizată de Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cu suportul financiar al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).