S-a încheiat prima etapă de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism



Nouă candidați au fost selectați în urma primei etape de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (SSAJ) pentru anul de studii 2013 – 2014. Viitorii studenți și-au luat licența în drept, relaţii internaţionale, economie, istorie, limbi străine şi ştiinţe ale comunicării.

Doritorii de a-și face studiile la SSAJ au susţinut trei probe: proba dosarului, testul scris şi interviul. Comisia de admitere, din care fac parte jurnalişti notorii și manageri media, a apreciat motivarea candidaţilor de a deveni jurnaliști, gradul de informare referitor la mass-media şi evenimentele actuale, precum şi disponibilitatea acestora de a frecventa cursuri intense timp de 10 luni.

Studiile se fac în regim cu taxă, care se achită în trei tranșe. Cei mai buni studenţi beneficiază de burse, care implică scutirea de taxa de studii sau reduceri la taxa de școlarizare în timpul anului de studii.

Certificatul de absolvire este obţinut în baza unui proiect susţinut la finele programului şi este semnat de Centrul pentru Jurnalism Independent (Licenţa A MMII nr.033236, Ministerul Educaţiei RM) și de partenerii săi: Organizația Free Press Unlimited (Olanda) și Școala de Jurnalism a Universității din Missouri (SUA).

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism – un proiect major al Centrului pentru Jurnalism Independent – s-a recomandat de la lansare în 2006 ca o instituție credibilă, cu o echipă de instructori formată din cei mai buni jurnaliști și manageri media din Moldova, și se bucură de susținerea financiară a importante misiuni diplomatice și organizații internaționale. 

Următoarea etapă de admitere la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism va avea loc în perioada 10-28 iunie, a.c.