Conferinta de evaluare " Implementarea Alternativelor la Detentie in Republica Moldova"



In cadrul conferintei va avea loc evaluare proiectului "Implementarea alternativelor la detentie" care a fost lansat acum 2 ani in cadrul Institutului de Reforme Penale cu sustinerea financiara a Fundatiei SOROS Moldova (FSM).

La eveniment vor participa  reprezentantii Centrelor de Justitie Comunitara din tara, consilieri de probatiune, precum si reprezentantii Departamentului de Executare. Expertii care la fel sunt invitati la eveniment sunt  Popa Vladimir - Se,f Directia de Executare a Sentintelor Penale, Departamentul de Executare de pe linga Ministerul Justitiei, Cristina Beldiga - Sef, Centru de Mediere IRP,  Daniel Martin  - lector  universitar si Vasile Rotaru de asemenea lector universitar.

Pe parcursul implementarii proiectului au fost organizate seminare informative pentru  reprezentantii administratiilor publice locale precum si pentru judecatorii si procurorii din Chisinau.  De asemenea au fost instruiti si consilierii de probatiune din cele 12 Centre de Justitie Comunitara din tara.  

O alta component a proiectului a fost si Medierea. Astfel cu success a fost adoptata legea cu privire la mediere si incheierea acordului de colaborare intre Institutul  de Reforme Penale si Procuratura Generala(PG).  Iar ca urmare, impreuna cu specilaistii de la PG, a fost elaborat mecanismul de transmitere a cauzelor pasibile de mediere de catre procurori -  serviciului de mediere.

La fel va fi evaluata si implementarea Muncii Neremunerate in Folosul Comunitatii in RM. Vor fi analizate activitatile realizate in domeniul promovarii alternativelor la detentie precum si cele ce tin de reintegrarea ex-detinutilor in societate.

Evenimentul  va avea loc pe  10 aprilie in incinta Cantinei  Aparatului Guvernului  incepind cu ora 08:45. Pentru informatii suplimentare puteti contacta:
Inga Zaiat, PR Manager
str. Bucuresti 23A, of. 316
+373 276465
e-mail: izaiat@irp.md
www.irp.md