Noi oportunități pentru ONG de tineret din țările Parteneriatului Estic



661666_637430_mzv_en

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei, lansează un proiect de consolidare a cooperării între organizațiile de tineret din țările Parteneriatului Estic, avînd drept scop stimularea participării tinerilor din această regiune. În calitate de parteneri ai proiectului sunt Consiliile de Tineret din Belarus, Ukraina, Azerbaijan, Georgia şi Armenia.

Astfel, CNTM şi partenerii săi îşi propun să sporească vizibilitatea ONG de tineret din ţările Parteneriatului Estic prin consolidarea acţiunilor de advocacy şi a cooperării la nivel de reţea în promovarea dialogului cu instituţiile UE.

În cadrul proiectului urmează a fi realizat un studiu cu privire la rolul tinerilor în promovarea Parteneriatului Estic, o ședință tehnică a Consiliilor de Tineret din cele 6 state, precum și va fi desfășurat în fiecare țară un eveniment care să pună pe agenda publică instrumentele de fortificare a colaborării între organizațiile de tineret și structurile de stat.

Rezultatele activităților urmează a fi prezentate în cadrul Grupului de lucru “Contacte inter umane”, parte a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, care se va desfășura în perioada 29 – 30 noiembrie 2012 în Stockholm, Suedia.

Proiectul „Consolidarea cooperării de tineret între ţările din Parteneriatului Estic” se derulează pînă în luna octombrie 2012 și are un buget de 17 mii Euro, fiind susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Cehiei.

Pentru informații suplimentare, Vă rugăm să contactați:

Tel.: +373 22 233088 / fax: +373 22 235175

E-mail: eduard.mihalas@cntm.md

Web: www.cntm.md