Diplome de participare pentru audienţii Şcolii Tînărului Lider Politic – ediţia 2012
Pe 14 iunie 2012, la Chişinău, Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a organizat ultima şedinţă a Şcolii Tînărului Lider Politic (ŞTLP), ediţia XI-a. În cadrul evenimentului, Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT a înmînat diplomele de participare celor 46 de audienţi care au frecventat cu regularitate cele 20 de şedinţe ale ŞTLP desfăşurate săptămînal în perioada ianuarie-iunie 2012.
În luarea sa de cuvînt, Igor Boţan a mulţumit participanţilor pentru interesul manifestat şi organizatorilor pentru buna desfăşurare a şedinţelor, în special Dr. Mihai Cernencu, Şef Catedră Ştiinţe Umanistice, ULIM, pentru contribuţia esenţială în moderarea şedinţelor ŞTLP. La rîndul său, Mihai Cernencu s-a arătat convins că „indiferent de viziune sau culoare politică, la Şcoala Tînărului Lider Politic toţi devin foarte buni prieteni”.
Organizînd ŞTLP, ADEPT tinde să-şi aducă propria contribuţie la consolidarea partidelor politice din Republica Moldova prin îmbunătăţirea continuă a formării tinerilor lideri politici şi prin promovarea valorilor democratice pe care se bazează un sistem pluripartid. Un alt obiectiv important îl constituie edificarea unei armonii de interese printre reprezentanţii aripilor tinere ale partidelor politice din Moldova, promovarea compromisului şi toleranţei reciproce ca singurele soluţii viabile de depăşire a situaţiilor de conflict interpartinice.
În cadrul primelor zece ediţii ale Şcolii Tânărului Lider Politic au fost instruiţi peste 400 de tineri, care reprezintă 14 formaţiuni politice şi mai multe instituţii de învăţămînt superior din Republica Moldova. Mulţi dintre aceştia au înregistrat succese impresionante, ocupînd funcţii importante în cadrul partidelor din care fac parte, dar şi instituţii publice. Mai mult decît atît, audienţii şcolii au realizat proiecte şi iniţiative comune.
Ediţia 2012 a Şcolii Tînărului Lider Politic este organizată în cadrul proiectului „Tînărul Lider Politic – promotor al valorilor europene”, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova.