Împreună pentru Cetăţenie Activă



24 de persoane din 12 comunități din Moldova au participat recent la un trening în implementarea programului ”Public Achievement” (Inițiativă civică).PA_training

Evenimentul, care a durat trei zile, face parte dintr-un proiect implementat de Keystone Human Services International Moldova Association în parteneriat cu voluntarii Corpului Păcii în Moldova, cu susținerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.

Participanții la trening au fost selectați din comunitățile în care activează și voluntari ai Corpului Păcii. La trening au participat cate un reprezentant local și un voluntar care au fost instruiți în a deveni facilitatori pentru grupuri de elevi care vor analiza problemele cu care se confruntă comunitățile în care locuiesc, vor înainta soluții și vor întreprinde măsuri pentru rezolvarea lor.

Participanții la trening au apreciat înalt nivelul formatorilor și materialele distribuite. Unul dintre participanți a declarat că: ”pe perioada trainingului am învăţat practic pas cu pas cum să formăm şi să direcţionăm un grup de iniţiativă civică, am aflat  multe  tehnici de lucru cu tinerii”.

Grupurile de tineri din comunități vor fi selectați și instruiți în implicarea activă în viața comunității pentru ca în următoarele patru luni să implementeze acțiuni menite să rezolve problemele cu care se confruntă localitățile în care locuiesc.

Programul Public Achievement le va oferi  tinerilor posibilitatea de a învăţa deprinderi  şi abilităţi practice în dezvoltarea și implementarea propriilor proiecte menite să schimbe în bine viața din comunitățile lor.

Mai multe detalii despre derularea proiectului ”Public Achievement” le puteți accesa pe pagina de Facebook a proiectului: http://www.facebook.com/pages/Public-Achievement-Moldova/338738699495397