Pentru prima dată în Republica Moldova - Instruire la distanţă în domeniul drepturilor omului



Reţeaua Human Rights House, Human Rights Embassy (Ambasada Drepturilor Omului) şi Centrul de reabilitare a victimelor torturii «Memoria» (RCTV "Memoria") au onoarea să vă informeze despre începutul Proiectului  “Instruire la distanţă în domeniul drepturilor omului pentru avocaţi” (“Electronic Human Rights Education for Lawyers”) în Republica Moldova.

În cadrul Proiectului se anunţă concurs de selectare a 25 de participanţi.

Beneficiari ai cursului de instruire pot deveni: avocaţi (inclusiv din regiunea transnistreană); număr limitat de avocaţi-stagiari; număr limitat de jurişti din organizaţiile care activează în domeniul drepturilor omului; cadre didactice din instituţiile superioare de învăţământ din Moldova (inclusiv din regiunea transnistreană) care activează în următoarele domenii: drept internaţional, drepturile omului, drept penal, cod penal şi cod de procedură penală.

Persoanele selectate pentru participare la Proiect vor beneficia, pe parcursul unui an, de o pregătire teoretică şi practică în vederea aplicării conceptului drepturilor omului şi ale standartelor internaţionale în domeniul apărării drepturilor omului la nivel naţional şi internaţional, inclusiv la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului şi Comisia ONU pentru Drepturile Omului.

Programul de instruire este aprobat de European Humanities University (Vilnius, Lituania) şi a trecut evaluarea uneia dintre principalele organizaţii din domeniul instruirii la distanţă în domeniul drepturilor omului - Human Rights Education Association.

Instruirea la distanţă reprezintă forma principală de comunicare, toate materialele educaţionale elaborate special pentru acest Program fiind postate pe platforma de internet CMS Moodle.

Limba de lucru a tuturor etapelor de instruire este limba rusă.

Termenul limită de depunere a cererilor de participare şi a documentelor adiţionale este 5 februarie 2012.

Formularele de participare pot fi depuse pe site-ul Human Rights Embassy.

 

Proiectul  “Instruire la distanţă în domeniul drepturilor omului pentru avocaţi”  este desfăşurat în cadrul Programului reţelei Human Rights House “Dreptul Internaţional în Advocacy” (“International Law in Advocacy"), elaborat şi realizat în cooperare cu organizaţiile partenere ale Human Rights House Foundation.

Proiectul, desfăşurat simultan pentru Azerbaidjan, Belarus, Republica Moldova, Federaţia Rusă şi Ucraina, are drept scop instruirea avocaţilor şi juriştilor în vederea folosirii profesionale în jurisprudenţă a normelor dreptului internaţional şi constituţional.

De asemenea, Proiectul îşi propune să stabilească, să menţină şi să dezvolte colaborare între avocaţii din ţările sus-menţionate, furnizând, prin intermediul reţelei Internet, materiale educaţionale în domeniul drepturilor omului, elaborate de către un grup de experţi internaţionali şi naţionali.

Absolvenţii Programului vor primi un certificat special de absolvire a cursului complet de studii “Dreptul Internaţional în Advocacy”. Mai multe detalii despre condiţiile de participare în cadrul Proiectului “Instuire la distanţă în domeniul drepturilor omului pentru avocaţi” puteţi găsi AICI.