A cincea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, la Bălți
Cea de-a cincea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE", desfășurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităţii pentru Dezvoltare Regională şi Cooperare Transfrontalieră în Republica Moldova", a început miercuri, 21 septembrie a.c., la Bălți.
„Consider că suntem la o etapă de fundamentare a cunoștințelor pe care le-ați primit anterior, pe parcursul celor patru sesiuni de instruire. Cunoștințele pe care le-ați acumulat aici o să fie utile în raioanele, municipiile, orașele pe care le reprezentați. Rezultatele o să se vadă la urmă, atunci cînd veți avea depuse proiecte transfrontaliere și proiecte pentru viitorul apel de propuneri de proiecte", a spus, în cuvîntul său de salut, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug.
Potrivit directorului ADR Nord, cei care au participat la 2/3 din Programul de instruire menționat vor primi un document care să certifice participarea la Programul de instruire.
La eveniment participă reprezentanţi ai Autorităţilor Publice Locale de nivelul I si II din nordul Republicii Moldova, precum și angajați ai ADR Nord. Ghidați de experții CONTACT-Bălți, participanții, grupați în echipe, au identificat idei de proiect și au analizat aspecte specifice ale proiectelor identificate.
Obiectivele sesiunii a patra a Programului sînt:
1. Sporirea cunoştinţelor si abilitatilor participanţilor privind descrierea rezultatelor, impactului și durabilitatea proiectului.
2. Asigurarea transferului de experiență prin prezentarea practicilor de succes și tipurile de greșeli care trebuie evitate.
Cea de-a cincea sesiune a Programului de instruire de la Bălți se va încheia, la sfîrșitul zilei, cu o evaluare a sesiunii curente, după care se va prezenta tema următoarei sesiuni.
Programul de instruire este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) cu suportul financiar oferit de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi realizat de către experţii Centrului Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale CONTACT-Bălţi.
Tot în cadrul celei de-a patra sesiuni de instruire, reprezentantul din Bălți al Senior Expert Service (SES), Ion Banari, a prezentat participanților specificul de lucru al SES.
Menţionăm că sunt planificate 7 sesiuni ale Programului de instruire descris. Prima sesiune (19-21 aprilie a.c.), a doua sesiune (24-26 mai a.c.), a treia sesiune (21-23 iunie a.c.) și a patra sesiune a Programului de instruire (19-21 iulie a.c.) au avut loc la Bălți, Edineț și Soroca. Sesiunea a cincea a Programului a început miercuri, 21 septembrie, la Bălți, și va continua la Edineț (22 septembrie) și Soroca (23 septembrie). Potrivit directorului ADR Nord, Ion Bodrug, Programul de instruire va contribui la consolidarea capacităţilor organizaţiilor din Republica Moldova în domeniul dezvoltării regionale, la stabilirea de parteneriate, la identificarea şi dezvoltarea unor proiecte-cheie pentru regiune etc.