Institutul IDEA a participat la tîrgul ONG-urilor



altMulte fețe prietenoase, unele cunoscute, altele, mai puțin cunoscute la început; multe corturi; multe baloane; multe poze; multe afișe informative, și multă voie bună printre voluntarii care au participat marți, pe 19 aprilie, în centrul orașului (lîngă Arcul de Triumf), între orele 11:00 – 16:00 la Tîrgul Organizațiilor Non Guvernamentale cu genericul “Cunoaște ONG-ul care te reprezintă!”.

Acest tîrg a fost desfășurat în cadrul Programului de Consolidare a Societății Civile al AED finanțat de USAID cu scopul de a promova voluntariatul și de a prezenta eficiența activității ONG-urilor. Autoritățile, mass-media și trecătorii au manifestat un viu interes față de activitatea voluntarilor care s-au manifestat din plin la acest tîrg.

La tîrg, bineînțeles, a participat și Institutul IDEA cu proiectul ACADEMIA IDEILOR și membrii acestuia. Preț de cîteva ore am împărtășit experiența noastră cu voluntarii și trecătorii de acolo care ne-au asaltat cu întrebări dorind să afle cît mai multe despre activitatea noastră. Bannerul AI a atras multe priviri pentru că pe el erau lipite pozele tuturor membrilor, și  dat fiind faptul că membrii noștri sunt persoane foarte active în societate, mulți trecători, prieteni ai acestora i-au recunoscut pe poze și ne-au întrebat despre ei.

De menționat e faptul că acesta a fost primul tîrg de ONG-uri la care a participat Institutul IDEA de la fondarea sa. Primul, dar nu și ultimul!

Mai multe poze de la eveniment le găsiţi pe această adresă: http://academia-ideilor.org/?p=791