Organizaţii culturale din Moldova vor fi implicate în „tandemuri culturale” cu parteneri din UE



Şaizeci de organizaţii culturale din ţările Uniunii Europene vor întreprinde vizite de documentare în Republica Moldova şi în Ucraina pentru a identifica eventuali parteneri. Ulterior, vor fi constituite 25 de parteneriate, dintre care 7 în Moldova, iar participanţii vor fi implicaţi într-o serie de acţiuni de schimb de experienţă şi mobilitate.

Acţiunile se înscriu în cadrul proiectului cultural „TANDEM”, lansat de Fundaţia Soros-Moldova, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Europeană (Amsterdam), MitOst (Berlin), Acţiunea Culturală Europeană (Bruxelles) şi Centrul pentru Management Cultural (Lvov).

Potrivit unui comunicat de presă al Fundaţiei Soros-Moldova, citat de Info-Prim Neo, intenţia este de a crea noi reţele şi parteneriate a profesioniştilor din domeniul cultural. „Arta este un proces dinamic, în care se experimentează continuu, iar prin intermediul iniţiativei „TANDEM” organizaţiile culturale de la noi vor avea ocazia să facă schimb de experienţă cu colegii din alte ţări”, a spus Victoria Miron, directorul programului Polivici Culturale din cadrul Fundaţiei Soros-Moldova.

Lucrările artistice rezultate în urma „tandemurilor culturale” vor fi prezentate publicului în cadrul Festivalul de Artă şi Cultură Europeană în Moldova, care se va desfăşura în mai 2012. Organizaţiile interesate să participe la proiect pot accesa site-ul www.soros.md. Data limită de depunere a dosarelor este 15 februarie. Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene şi Fundaţiei Robert Bosch Stiftung.

 

http://www.info-prim.md/